yalnız motor da süper bu yeni 4*4 de süper, hayallerimizi inşa ediyorsunuz![]()
Teşekkür ederim. Akşama kadar sanayide çeşit çeşit eleştiri aldıktan sonra beni anlayan birini görmek güzel.
Yine hurda bulmuşsun
Hiç düzgün işle uğraşman
Kafan kırık senin
Şuna vereceğin paraya araba alırdın
Paranı çarçur ediyon
Gibi gibi. Tabi bunlar kibar olanlar. :mrgreen:
Bittikten sonra karlı bir dağ başında kamp yapmaya gitmişken ateşin başında sucuk pişirirken bu "kibar" eleştirilere çok daha fazla güleceksiniz. Sanayide size laf edenler çay içmeye devam etsin.
Bittikten sonra karlı bir dağ başında kamp yapmaya gitmişken ateşin başında sucuk pişirirken bu "kibar" eleştirilere çok daha fazla güleceksiniz. Sanayide size laf edenler çay içmeye devam etsin.
Sonra "yaşıyon bu hayatı" veya "hayat sana güzel" diyorlar. Motosiklet de aynı şeyleri duyardım. Sonra kamptan video resim paylaşınca bu yorumlar gelirdi.
İnsanımızda hobi eksikliği var. Toplumun büyük çoğunluğunun hobisi kahveye gitmek veya halısaha maçı yapmak. O yüzden bu tip şeyler anlaşılmıyor.
Erdi gerçekten Ülkemde hobi kavramı çok kısıtlı . Alışılagelmiş şeylerin dışına çıkmaya nedense korkuluyor. Yahu dene bir kere , baktın seni sarmadı ,
ikinciye kimse sana teklif bile etmez zaten. Daha motosikleti bile topluma anlatamadıktan sonra???????
Hobi bir lüks.
Ülkemde hobi eksenli forumlar öldü, teker teker kapanıyor.
Erdi gerçekten Ülkemde hobi kavramı çok kısıtlı . Alışılagelmiş şeylerin dışına çıkmaya nedense korkuluyor. Yahu dene bir kere , baktın seni sarmadı ,
ikinciye kimse sana teklif bile etmez zaten. Daha motosikleti bile topluma anlatamadıktan sonra???????
bu konuda çok haklısınız, hobi nedir desek toplumda karşılığını duymak bile çok zor sanıyorum ki, bizler o anlayış ile yaşayamıyoruz,
ekonomik durumumuz çok müsait değil ama en azından müsait olanların yaptıkları işleri izlemek bile keyif veriyor.
motor ile dağ bayır gezisi yapabilenleri buradan imrenerek takip ediyoruz, eli iş tutan arkadaşlarımızın kendi projelerini yapmalarını da keza aynı şekilde izliyoruz.
yurt dışında insanların evinin önünde garajları oluyor, içeride akşamları, hafta sonları motor, bisiklet, kamyon, 4*4 ellerinde ne varsa söküyor, takıyor, proje geliştiriyor benim çok hoşuma gidiyor mesela onları izlemek...
bir de proje sonlandığında adam keyfini sürüyor, dağda bayırda, darısı başımızahayallerimiz var ama ulaşamıyoruz şu anlık
abi hobi kavramı kısıtlı değil insanlar gerçekten hayat mücadelesi veriyor zar zor geçinmeye çalışıyor nasıl bir hobi kültürü olsun ki işte bir baba çocuğunu alıp balığa doğa yürüyüşüne gidemiyor sinema tiyatro hak getire e böyle yetişen çocuk ta bunlardan bi haber olarak hayata başlıyor bu nesiller boyu böyle gidiyor
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
Artık bu çağda her işin çözümü bulunuyor.
Bi sorunla alakalı youtubeye baktığında nasıl yapıldığının videosu var. Birde facebook grupları var onlar çok faydalı. Her aldığım vasıtanın facebook grubuna üye olurum. Başıma gelen sorunu oraya yazarım. Daha önce başına gelmiş insanlar sorunu nasıl çözeceğimi söyler.
Başlangıç için iki zamanlı jawa mz gibi bi motosiklet alınabilir. Bloğa dokunmadan restore bile edebilirsin. Zaten blok işi için ayrı bi ustalık gerekir.
Aynen öyle hocam, işini düzgün bile yapamayan kendine "usta" diyen utanmazlara yapılan masraflardan kurtarıyor insanı üstelik, çağımızın en güzel tarafı belki de. Eskiden bilemez, bisikletimi bozardım misal, şimdi motorun yapabileceğim parçalarıyla ilgili bakımları rahatça öğreniyorum youtube'dan.
Benim aklımdaki düşünce hocam kaliteli bir şasi alıp, cross motoru toplamak. Oturduğum yerde çok güzel köy yolları, patikalar var, buradan bir çıkınca 15 dk'da uludağ eteklerinde oluyorsunuz. Cross motor gerekiyor, enduro ile bile giremeyeceğimiz yerler oluyor. Kaliteli bir şasi, üstüne toplama motor, bakımıyla, ıvırıyla, zıvırıyla tıpkı sizin yaptığınız gibi tek başıma, ya da yakın arkadaşlarla uğraşmak.
Bakalım, ama cross motor elzem oldu, çinlilere o kadar para vermek istemiyorum açıkçası, japonlar ve avrupalılar da alınabilir fiyat aralığının dışına çıktılar maalesef.