Filtre kahve makinasında soğumuş kahveyi fincana koyup mikrodalgada çabucak ısıtabilirsin, hem ocakta ısıtmaya göre daha verimli olur, daha tasarruflu.
Ben yıllarca, daha ülkede 3. dalga kahve mevzuları bilinmiyorken, nitelikli kahve yokken evde yurtdışından getirttiğim kaliteli çekirdeklerle espresso yapıyordum, hatta sırf meraktan gittim barista kursu aldım uluslararası geçerli arista sertifikam bile var, şu anda ortalama bir kafedeki baristadan daha çok bilgili olduğumu iddia edebilirim ama son 3 yılda falan bıraktım uğraşmayı, bilgisayar başında çalışırken içecek sıvı olsun kafein olsun uyanık tutsun diyerek kahve içiyorum artık. Sabahları ben kalktığımda ev halkı okula gitmiş oluyor, makinada kalan kahveyi mikrodalgada ısıtıyorum. Şu an bunu yazarken de fincanımdaki filtre kahve mikrodagada ısınmış kahve.
4-5 yıl önce bunu söyleseler küfrederdim, içmem öyle kahve derdim ama o zamankine göre daha çok kazanıyor gibi görünsem de artık düzgün kahve çekirdeği alamayacak kadar fakirleştim aslında. Dışarıda düzgün kahve yapan bir kafede kahve içmeyeli yıllar olmuş, bu fiyatlarla da daha bir süre dışarıda kahve içmem zaten. Evde düzgün espresso yapabilmek için gereken ekipman parasına ikinci el xmax alınır, bu da benim gibi fakirlerin ulaşamayacağı seviyeler, espresso makinem bozulduğunda yeni makine almak yerine sıfır xmax almıştım en azından ulaşım sorunum çözlümüştü.