güle güle kullan kanka, pek naked motor seven biri değilim ama dominarların tipi baya hoşuma gidiyor. onu satıp dominar 400 alsana? cidden, genel olarak naked motorların tipi hoşuma gitmiyor, aslında bendeki suzuzukinin tipi de pek güzel değil diyeceğim ama şimdi sesi güzel ya galiba sesinden ötürü tipide güzel geliyor... birde arkadan bakınca "nissan skylen" arabasını andırıyor... gerçi ben o arabayı da sevmem.
motosiket işine gönül verenlerin bir taneden fazla motosiklet sahibi olmaları benim hoşuma gidiyor, neden acaba? sebebini düşünmedim ama merak ettim şimdi. ben bunu biraz düşüneyim.
edit: gönül işinde mantık aramam, ve bu şekilde sohbetler pek hoşuma gitmez, dandik lastik ile yavaş kullanırım ama yine almak istediğim motora sahip olmak isterim... tercih meselesi, beni tatmin etmedikten sonra diablo rosso lastik olsa da önemi olmaz. tabi kullanım şekli önemli. hem bu ikinci yada üçüncü motorum olmayacak mı? sorun olduğunda binmeyiveririm... ama binerken de tatmin olurum hesabı yani.
Motorda ucuz iş olmaz heleki lastik de ucuza kaçmak hiç olmaz motordan düşmemiş kişide kolay kolay bunu anlamaz onun acısını ızdırabını hastanelere git gelleri uzun tedavi süreçlerinde çekilen ızdırabı psikolojiyi
.
sadece kendiniz değil iş hayatı okul hayatında geri kalmanız hatta bitebilmesi
. aile hayatında sorunlar yaşamanız ki genelde küçük yada orta halli kazalardan sonra insanlar temelli motoru bıraka biliyor ailesini eşini çocuğunu geleceğini düşünerekten ..
kendimizde yaşadık bu tip şeyleri 1.5 ay doğru düzgün yürüyemediğimi bilirim çevremizde onlarcasına da ne yazık ki şahit olduk bazı arkadaşlarımızı toprağa verdik sadece şu forumdan birebir tanıdığım 2 arkadaşımı toprağa verdik biride daha o zamanlar yeni evliydi kız çocuğu olmuştu
bunları yaşamamış görmemiş motorcular bilipte unutan motorcu arkadaşlar bazen ben hiç düşmem mantığında olabiliyor taki o an gelene kadar ..
Allah da düşürmesin kimseyi ama sürdüğünüz araba değil motor ve sizi hayata bağlayan şey o iki kaukçuk parça
Ben eski lastikle gezerim 10 yıllık lastikle gezerim ama istediğim motora binerim olayı gönül işi değil
yavaş giderim de bahane değil tam aksine 5 bin 10 bin neyse parasını verip alıyorsan o lastiği motora gönül işi odur .. gönül işi eski püskü lastiklerle gezip canını ortaya koymak değildir ..
Gönül işi gidersin ne gerekiyorsa parasını verir alır takarsın gerekirse gezmenden tozmandan kısarsın yapman gereken şeyler vardır ordan kısarsın hobin yaptığın bir şey vardır ondan kısarsın telefonun ekranı kırıktır kırık ekranla gezersin ordan kısarsın ayakkabın eskimiştir yenisini almassın ordan kısarsın gider o lastiği alırsın gönül işi budur
Gönül işi fedakarlıktır ..
Parası neyse verip alırsın veremiyorsanız da giderlerini karışalaya bilecek motor alınır diğer türlü o yapılan gönül işi olmuyor göz göre göre insanın kendi kuyusunu kazması oluyor .. Gönül işinde esas paraya bakılmaz karışılığı neyse verilir kar zarar güdülmez
Daha iki lastiği bile alamıyorsan yarın öbürgün bir kaza yapsan gelip park yerinde vursalar motoruna zarar verseler yada motor arıza verse sen o motoru nasıl tamir ettireceksin oda çok ayrı mevzu ..