Motorsiklet alacagım yardım edin ustalar?

Bence de en azından bir 20000 km 125 veya 250 cc ile yap. Ondan sonra istediğin motora geç. Onun için temiz bir 2.el ile başlamakta fayda var. Diyelim ki 9000 ytl'ye aldın motorunu ama fark ettin ki o tarz sana uygun değil. O zaman motoru elden çıkarırken Fazlaca zarar edeceksin. Ben mesela race ile başladım ama görüntüsü hoşuma gitsede daha çok bir enduro-touring istediğime karar verdim. Ayrıca düşük cc'li motorda acemilik döneminde yapacağın hatalarda hayatta kalma ihtimalin daha yüksek olur. sırf 500 ytl zarar etmemek uğruna direk 500+ cc'lik bir motor almanı tavsiye etmem. Ben 125 cc ile başladım ve çok memnunum şimdi. Ama senin amacın hız yapmak ise al yüksek cc'li motorunu, bas gaza.

Yüksek cc her zaman hız demek değildir. 125 cc bir supersport 750cc bir cruiser kadar hız yapabilir. Belki arkadaşın tarzı supersport değildir. Dediğim gibi, önce ciddi bir eğitim alması gerekli (Ehliyet eğitiminden bahsetmiyorum). Eğitimde hem kapasitesi ortaya çıkar, hem de tarzı.

Arkadaş sport model bir motor istediği için "al yüksek cc'li motorunu bas gaza" demiştim. Ayrıca eğitim şart olduğuna katılmakla birlikte, eğitimde insanların kapasitesinin ortaya çıkacağına inanmıyorum. Eğitimler genelde 8-10 saat olmakla birlikte gözetim altında ve full konsantrasyon ile gerçekleştirilmektedir. Ama önemli olan kişinin kendi başına kaldığında neler yapabileceğidir. Eğitimde kişinin verilen bilgiyi nasıl özümseyip pratiğe döktüğü anlaşılabilir bence. Ama eğitimin süresi arttıkça kapasite ile ilgili daha doğru sonuçlar çıkabileceğine katılıyorum.

Dostum sana açık ve net tertemiz bir motor önereceğim...9000 ytl sağlam para...motorda sağlam olmalı...Bu sitede en çok konuşulan ve sevilen motorlardan biride Honda cbf 500 dür...Seni her açıdan memnun eder...Çünkü o bir Honda...Markadan ziyade ürün kalitesi had safhada...

Motor bu...0 fiyatı...13.000 ytl...parana göre fazla doğal olarak...

http://www.honda.com.tr/motosiklet/model/?model=43&extra=Teknik

ama sana önereceğim temiz 2.ellerden biri mesela şu...önemli olan az kilometrede olması ve 1.sahibinden alman...

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2655494

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2957656

hele bu muhteşem bişey olmuş...sahibi motora bayağı bakmış belli...

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2897100

fiyatlar 9500 ama 9000 ytl peşine rahat alırsın...10.000 ytl isteyenide 9000 e çekme ihtimalin var...saygılar...

Selam arkadaslar yazılarınızın hepsini içtenlikle okudum inanın çok tesekkür ederim fazla anlamadıgımı söylemiştim böyle bir motor gördüm şekli hoşuma gitti sizcede uygun mu acaba acemilik dönemini atlatmam için
03.gif

Yani amacım ölmek degil arkadaslar sizinde dediginiz gibi :) Sadece motor zevkini o duyguyu yasamak. saygılar

bu motor cbr 125
bu motor biraz küçüktür eğer 1 .76 nın falan üstünde boyun var veya 85 in üstünde kilon varsa yaklaşma bu motorun yanına çok küçük bi motor çünkü dediğim gibi biri için mesela bende buna karar vermiştim ama boyum 1.83 değiştirdim başka bi motor alcam

1.85 te benim boyum 83 kiloyum. Ne yapmamı öneriyorsunuz ben şekli bunun gibi olan bir motor lütfen :)Özellikle ama ön farları bunun gibi olsun saygılar.

kardeş sen motosiklet bilgim fazla yok diyosun işte orda dur önce güzel bi eğitim al sükunetli kullanmayı öğren olur olmaz yerde hırçın sürme bide ekonomik ve uzun yol motoru artı kalite istersen biraz bekle 2007 honda cbr al bak keyfine 100-120 km neyine yetmiyor yurdumuz malum benzininden tut motor parçası o su busu derken ateş pahası zehir gibi bir yer onun için TÜRKİYE şartları için tekrar söylüyorum TÜRKİYE şartları için e ngüzel ve en iyi motor honda cbr 125 niye dersen kısa mesafede az yakar ekonomiktir tamiri ve kullanımı basittir gidip de 100 km de 9 lt yakan 600 lük racin alma demiyorum ama biraz düşünürsek bunlar hep hesap beni dinlersen al bi honda cbr yeni jenerasyon tipide güzel bazı değişiklikler yapılmış f1 gösterge gibi sıvı soğutmalı ister şehir için ister uzun yol ekonomik masrafsız bir alet bana katılmayanın canı sağolsun ama bi düşünün haksız mıyım??*benim son hedefim param yeterse honda cbr olmazsa yamaha ybr emin olun ki bunlar dan birisi benim son motorum olacak çünkü napacam kardeşim 600 1000 lik aleti alıp satacağımın hasabını yapan birisi değilim benim prensibim kaliteli mal olsun çöpe kadar kullanayım bu çinli ölesine bizim babanın isteğine oldu sözde o işlerini yapacak ama bi kerebile binmedi alırsam bi honda cbr tek isteğim bu allahtan mani olmazsa çalışıp onu alacağım ve son motorum olacak

haklısın Bisancı ben öyle hız meraklısı bir insan degilim sadece zevk olsun diye alacagım su kışa girerken almak için acele etmemin sebebide suan param hazır yaza kadar harcarım felan diye hemen elimde para varken almak istiyorum seninde dedigin motor sarınırım 125 cc bir önceki mesaj yazan arkadasım dediki o motorla gidemezsin diye bana link versenizde baksan inanın böyle cbr125 felan anlamıyorum affınıza sıgınarak.

Saygılar.

Selam arkadaslar yazılarınızın hepsini içtenlikle okudum inanın çok tesekkür ederim fazla anlamadıgımı söylemiştim böyle bir motor gördüm şekli hoşuma gitti sizcede uygun mu acaba acemilik dönemini atlatmam için
03.gif

Yani amacım ölmek degil arkadaslar sizinde dediginiz gibi :) Sadece motor zevkini o duyguyu yasamak. saygılar

:salut: :pr: :salut: :pr: :salut:

aramıza bir cıbır 125 ci daha katılırsa varya dağa çıkarım artık ben...:salut:

Mete_han selam ilk önce ama siz bana bunun tasarımına ait başka bir motor göstermiyorsunuz ki.! Gösterin lütfen sizden yardım bekliyorum.

Dostum sana açık ve net tertemiz bir motor önereceğim...9000 ytl sağlam para...motorda sağlam olmalı...Bu sitede en çok konuşulan ve sevilen motorlardan biride Honda cbf 500 dür...Seni her açıdan memnun eder...Çünkü o bir Honda...Markadan ziyade ürün kalitesi had safhada...

Motor bu...0 fiyatı...13.000 ytl...parana göre fazla doğal olarak...

http://www.honda.com.tr/motosiklet/model/?model=43&extra=Teknik

ama sana önereceğim temiz 2.ellerden biri mesela şu...önemli olan az kilometrede olması ve 1.sahibinden alman...

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2655494

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2957656

hele bu muhteşem bişey olmuş...sahibi motora bayağı bakmış belli...

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2897100

fiyatlar 9500 ama 9000 ytl peşine rahat alırsın...10.000 ytl isteyenide 9000 e çekme ihtimalin var...saygılar...

Ama dostum sen 9000 ytl var var dedin...Ha kaç paran olursa olsun o motoru önermem...Neden önermediğim ise tatmin etmez seni..125 lik motor o...Ama yolun çok başındasın...Ne lırsan al cbr 125 alma diyeyim o zaman...Küçük kasalı zayı performanslı ir motor...Tecrübezliğin varsada yukarıdaki önerdiğim cbf 500 sana 1 numara büyük gelecek...Bende ne yaacağımı şaşırdım...Ama görüntüye aldanma...güçlü motor al bence...

Dostum gercekten yazını içtenlikte okudum açık sözlülügün için tesekkürler ama dostum sunun farı yokmu :( Su yeni tip farlar varya onlardan istiyorum sana zahmet öyle bir motor bulsan bana birde 2.el istemiyorum çünkü aldıgım motorun daha yeni başladıgım için huyunu suyunu bilmem lazım dimi :)
Mete_han dostum Hyosung GT 250 R bu motor nasıl sence ?

cevap

sen al kardeşim bi, f 600 ikinci el 99 2000 model bi motorcuyla git en güzeli gazlarlar sonra fena şekilde en rahat race makine f 600 dür temiz olmalı

Dostum senin dedigin 600 cc motor sanırım ya ben onu alırsam ilk vırajdan aşagıya ucarım kullanamam yüksek cc motor max cc benim motorun 250 olması lazım inan ondan sonrasi beni korkutur.

Yok yok ben yapamam 600cc motor kesin bir virajdan ucarım sen bana başka tavsiye et işte o olur dostum.

dostum valla ne yazacağımı şaşırdım...Bakkaldan gofret alır gibi karamelli olsun diyosun ya orası sempatikdi... Motosiklet modelleri başlığına gir...orada Hyosung comet 250 ve 250 r ları imcele...sitede herkesde comet var...yani ben şimdi bana ait olmayan motoru önermeyeyim...Hyosungun kaliteli olduğu söylenir hep..Ama fiyat olarak bana yüksek geliyor...Scooter al diyeceğim ama tarz meselesi tabi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar