Daha once de soylemistim, tarihte eski donemlerden beri araclara (ozellikle gemilere) kadin ismi konur. Gemi, ucak, araba, motosiklet farketmiyor benim icin, yadirgamam, yumusakca da bulmam.
Bunun sebeplerinden bir tanesinin; geminin bakimi, yurumesi, iyi durumda kalabilmesi icin cok fazla sayida erkegin etrafinda dolasmasindan ve hizmet etmesinden kaynaklandigi soylenir
(Bunu en son Bozkir Turu'nun Bati Karadeniz bolumunde Karadeniz Ereglisi'denki Gazi Alemdar Gemi Muzesi'nde okudum.)
...
Gereksiz bilgi: Fırtınalara da kadın ismi konuluyormuş. Giderken peşinden her şeyi de kendisiyle beraber alıp götürdüğü ve ne zaman ne yapacağı belli olmadığı için.
Sanırım Atlantik'tekilere kadın, Pasifik'tekilere ise erkek adı konuyor. (Ya da tersi...)
Ben kerli ferli, kazık kadar adamların motosikletlerine kız ismi koymalarını çok yadırgıyorum. Çok yumuşakça geliyor bana.
Ben de kelli felli adamların erkek adı verdikleri bişeye binmelerini yadırgıyorum![]()
Bir arkadaşım motoruma Trampi Trampi diyip duruyordu, öyle de oldu, bende dahil herkes Trampi diyor şuan. Plakalık bile yaptırdım Trampi yazılı :queen: