İnsanlar evine de isim veriyor arabasına motoruna isim veriyor şimdi yeni yeni görüyorum karavanlarına isim veriyor ayyakabısına isim verebilir ceptelelefonu na isim verebilir olabilir
Bana tuhaf gelsede başkasının illa geçerli bir nedeni vardır saygı duymak lazım
ben 1998 yılından beri ehliyetli motor süren biriyim aldığım sattığım motorun sayısını bilmem hiç birine isim koymadım öyle duygusal bir bağa girmedim ..
Çevremde tonla isim koyan arkadaşlarım vardı çalınıyor kaza yapıyor satıyor başkası biniyor sürüyor zamanla dikkat ettim yaş ilerledikçe onlarda isim koymamaya başladı öyle sadece binmeye başladı ..
Bir doktor arkadaşımızla motor değil genel anlamda bu cansız obje nesne lere isim verme üstüne sohbet ettiğimiz de aslında sohbette bir arkadaşımız Bahçeşehir de villa almıştı villaya insan bireymiş gibi bir isim koymuştu yeni evin hayırlı olsun diyorduk ev değil ismiyle hitap edin falan diyordu
Muhabbet ordan çıkmıştı..
o zaman doktor arkadaşımız bunun bir adım sonrasının canlı olmayan nesnelerle objelerle konuşmak olduğunu söylemişti onunda aslında tıp da bir ismi var söylemişti arkadaş isminde uzun bir şeydi unuttum şimdi merak edenler Google dan aratır ..
Aslında pekde sağlıklı bir şey değil ..
Sadece tekneleri bunda dışarı tutuyorum çünkü teknede bağlama kütüğü ruhsatında ismi yazmak zorunda ayrıca teknenin iki bordrasında ve arka tarafında teknenin ismi yazmak zorunda ..