Ben 10 bin km cb250r tecrübesi edindim. Çok zevk aldığım bir makine. 60 bine bulunur diye düşünüyorum. Piyasayı çok bilmiyorum ama 2019 ve sonrası makyajlı kasa (sarı amortisör siyah far vs) öneririm.
Alameti farikası ALT DEVİR TORKUdur bu motorun. Yani çok gaz açmadan sizi götürür. Bu sayede az yakar. (10 bin km ortalamam 3 lt) Verimli bir motordur. 2000 devirde alır götürür. 2. 3. Vitesle tüm şehri gezersin. (Scooter modunda takılmak istersen)
0-100 çok tatminkardır. Çoğu 250yi, bazı 400lükleri tokatlar. Son hız 163 gördüm. 135lere hızlı tırmanır sonra nefesi kesilir. Aşırı kıvraktır. 145-150 kg ağırlığı ile bisiklet gibi bir handling sağlar. Slalom yaparken çok net farkı hissedersiniz. Ters teleskopik amortisör virajda iyidir, avantajlıdır. Arka teker 150liktir yine virajda kalın tekerlek avantajdır. İyi birer lastikle kombinlerseniz demeyin keyfinize..
Abs var zaten. Frenler nissin ve çok iyi. Abs çok kolay girmiyor devreye. Debraj çok yumuşaktır. Eli yormaz. Atması sıkması zevklidir. Vitesler şıkır şıkır geçer. Hiç atlama sapma vs yaşamadım. ANCAK vites göstergesi yoktur. Yola bakıyorsun mecburen
Tek silindirdir. Titreşim uzun yolda yorabilir. Ama kısa mesafe sürüşlerde hissetmezsiniz.
Full Led, parça kalitesi iyi, yedek parçası uygun mis gibi bir motordur.
Tasarım motor dediğin yuvarlak farlı olurculardandır. Retro hava yansıtır, sokakta baktırır. Ama sesi konusunda hassassan zincir sesi geliyor o konuda takabilirsin. Süren duymaz etraf duyar. (Ses zincir muhafazasının zincir sesini yankılamasından gelir) Motosiklet için bir sorun teşkil etmiyor. Böyle tasarlanmış.
Özetle, eğer ben motosiklet konusunda gelişmek istiyorum, bu işi ilerleticem diyorsan motorun limiti yüksek. Manevra kabiliyetini çok hızlı geliştirir, virajını iyi çalıştırır. Yürütme maliyeti piyasaya göre oldukça iyi. Hiç bir dert tasa vermedi bana. 10 bin kmde 3 lt ortalamam var. Benzin pahalı yapacak bişey yok. Motor ccsine göre yakabileceğinin en azını yakıyor. O konuda ayrı memnunum.
Umarım honda bu modelin yenileri getirir. En son 2021de getirdi bakalım euro5ler be zaman gelir kim bilir...
Motorun eksisini düşünüyorum, bulamıyorum. En bulabildiklerim vites göstergesinin olmaması, zincir sesi ve uzun boylular için (182 üstü) küçük kalması filan olabilir anca.
Yeni motorun şimdiden hayırlı olsun..
Not: r25 deler mi? 100den sonra deler