- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Evet arkadaşlar daha önce paylaşmış olduğum filipis marka makinayı dün kaldırım kenarına bıraktım.
Birisi sahiplenmiş sabah yoktu.
Birlikte geçen yaklaşık birbuçuk senede psikolojisinin düzgün olduğu bir kaç kez hariç asla istediğim gibi kahve içemedim.
Daha da fenası ne su ne de kahve dozajı doğru düzgün çalışmadı.
Ve ondan da fenası değirmenden öğütülen kahve bir miktar içmek için hazneye gönderilirken, daha fazlası elektrik aksamının olduğu yere birikiyor.
Tabi siz bunu göremiyorsunuz.
Ne zaman görüyoruz?
Makina stop edip ne oluyo lan diyerek orasını burasını sökünce.
Kısaca tavsiye etmiyorum.
Uzak durun!
Bugün amazon bana bunu gönderdi.
https://boulanger.scene7.com/is/image/Boulanger/8004399331440_h_f_l_0?wid=362&hei=362
Bu biraz daha sağlam duruyor.
Tabi diğeri ile arasında 200 euro gibi bir fark var.
Bakalım bununla neler yaşayacağız?
Bu tür makinalara "süper otomatik" deniyor. espresso konusunda ciddi olanlar bu tür makinaları ciddiye almıyorlar.
Gerçekten düzgün espresso yapmak istiyorsanız manuel makina gerekli. tabi makina ile de bitmiyor, düzgün portafiltre onun içine düzgün portafiltre sepeti, kahveyi düzgün bastırmak için düzgün bir tamper (iyi bir tamper ev tipi makinaların en pahalısından pahalı olabiliyor) ve tabi makinadan daha pahalı olan düzgün bir espresso değirmeni gerekli. ev için zor ve pahalı bir iş, anca bütçe var en az 5bin euro harcarım bu hobim benim için paradan daha önemli diyenlere göre bir şey.