Peki İstanbul içi ve belki 5 senede 1 şehir dışı 125 cc olur dermisin yolun sağından giderek boş yer oluyor ayvalıktan salihler altına giderken vardı
NC serisi 9-10000 çeviremez. Çünkü boğulur. Yeterli hava sağlayamaz.şahsi düşüncem Nc serisi 9-10000 devir çevirse hayvan gibi yakıt tüketir. Konu hk teknik bilgisi olan arkadaşlar daha doğrusunu söyleyecektir
NC serisi 9-10000 çeviremez. Çünkü boğulur. Yeterli hava sağlayamaz.
Motorlar belli bir devirde optimum çalışacak şekilde dizayn edilebiliyorlar. Lakin o zaman da esneklik kayboluyor. Tork eğrisi kamburlaşıyor. Dar bir devir aralığında iyi çalışıyor. Üstte nefesi kesiliyor, ya da altta kötü çalışıyor.
Verim olayı bayağı komplike bir mesele, sadece cc'ye indirgemek mümkün değil.
artık vergisiz benzin kullanacağız bence bir önemi yok![]()
Yakında güncelleme gelir fiyatlara
Ben de sizin dediğinizi demek istedim ama Türkçe yazı dilim Suri, Afgan, Iraklı tadında olduğu için iyi anlaşılamadım.![]()
honda duo için 2 litre yakıyor diyorlar
Yok yahu, tam tersi. Amacım yazdığına zıt bir şey yazmak değil de o konuya eklemekti aslında, çünkü "farz-ı muhal" olarak yazdığın belliydi. Lakin tekrar okuyunca görüyorum ki yine bilmiş bilmiş dalmışım olayaBen de sizin dediğinizi demek istedim ama Türkçe yazı dilim Suri, Afgan, Iraklı tadında olduğu için iyi anlaşılamadım.![]()
honda duo için 2 litre yakıyor diyorlar
dün artçılı şekilde ankara-beypazarı gidip geldim, kuruşu kuruşuna ölçtüm 2,29 lt yakmış. motor daha rodajda (700 km) bu arada..