Karbüratör 180 cc de 3 + 2 ve 3 -2 dir. Yani 1 tam tur ila 5 tam tur arasında olabilir.
Subap değerleri 0.06 0.08 mm olacak. 0.6 0.8 değil dikkatini çekerim.
Ayrıca orjinal değerlerinde ses yapıyor. Zaten fabrikasyon çıkışında sıkı ayarlanmış oluyor.
Ben 0.05 0.07 ayarlıyorum ses yok neredeyse.
Civataları sıkarken fazla abanma alüminyum malzemedir blok yalama yaparsın. Zaten elin anahtar tutuyorsa ne kadar sıkılması gerektiğini hissedersin. Boşluğunu al zorlanmaya başlayınca tatlı sert sık yeterli.
Teşekkür ederim. Alüminyum olduğunu üzerinde iz kalınca anladım
Şimdi @ulkerhan arkadaşın attığı servis manuelini inceliyorum translate ile çeviri yaparak fakat dediğiniz değerleri göremedim hala ama sizi verdiğiniz değerleri deneyeceğim.
bu arada
sadece o alüminyum kapakları açarak yapamıyoruz sanırım. Bugün açtım onları bir bakayım dedim ne var ne yok sonra düşündüm buraya Sentil (filler) çakısı nasıl girecek üst kapağı sökmem gerekecek herhalde ?
bu konuda ne dersiniz? Yapılabilir mi komple üst kapağı açmam mı gerekir
(Sentil (filler) çakısı yok bu arada bende araştırıyorum nereden temin edebilirim diye yada sanayide çalışan arkadaşa şu elektronik olan aletle 2 parça ölçtüreceğim 0.06 0.08 kalınlığında)
Ayrıca şu sente olayı içinde sanırım eksantrik zincirinde yani o üst kapağı açtığımızda onun çarkında bir işaret oluyor ona göre ayarlıyoruz doğru ise ama diğer türlü kolay yoldan buji çıkar ayak marşı ile pistonu ölü noktaya getir vs işlemleri anlatılıyor çok kavrayamamakla beraber becerebilir miyim bilemedim. O konuda bilgi verebilir misiniz ?
Bu arada ilgi alaka için verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ediyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------
Tam mesajı gönderdikten sonra buldum değerleri aksilik
şöyle yazıyor
6. Valf boşluğu
Varsa, valf boşluğunu kontrol edin ve geri yükleyin.
gereklidir. (Şekil 2.6) (Bkz. sayfa 2-37
Ek detaylar)
Standart Vana
Giriş valfi 0.06~0.08mm
Egzoz valfi 0.08~0.10mm
siz 5 ve 7 olunca daha az ses yapıyor dediniz performansa bir etkisi var mı