- Motosikleti
- Yok
THK elindeki, kullan(dir)ilmayan yangin sondurme ucaklarina ve kullanimlarina aktif olarak B747 kullanan bir pilotun bakisi.
Teyakkuzdayız. Yanmayan yerleri bari koruyalım diye nöbet tutuyoruz. Hava aşırı sıcak. Öyle böyle değil. Bu ortamda ormandaki bir şişe yangın çıkarabilir. Geçen ay ormanda bir sürü bira şişesi görmüştüm. İçip içip atmışlar. Bu saatten sonra ormana çöp atanı yatırıp s.....k lazım diye düşünüyorum.
Küresel ısınmanın etkileri ile her yaz daha sıcak olacak daha beter olacak. Hiç bir işe yaramayan tonla para gömülen S400 ve F35 projeleri yerine yangın uçağı filosu kurulsaydı, bu uçakları üreten firmada zamanında üretim için sıraya girilseydi keşke. Bir F16 parasına 10 tane yangın uçağı alınabilir. varsın 3-5 F16 eksik olsun, ormanlar daha önemli.
Valla insanlar savaş teknolojilerine ve lüks tüketime o kadar çok para gömüyorlar ki, o paraların yüzde biri ile dünyadaki tüm ormanları kurtaracak ekipmanlar ve teknoloji üretilirdi.
Artık dünya devletlerinin oturup doğayı koruma amaçlı stratejiler geliştirmeleri gerekiyor zira doğa yok olursa biz de yok oluruz.
Eskiyi unutmadılar. Yağ kuyrukları falan.
O zamanlar 10-12 yaşlarındaydım. O kuyrukları çok da fazla hatırlamıyorum. Kuyruklardan ziyade can pazarı vardı.
Fakat ne hikmetse 30 yaşındaki dangalak 40 sene önceki tüp kuyruğunda beklediğini iddia ediyor.
Ben de yaşamadım. Sanırım Kıbrıs Harekatı sonrasındaki ambargo olayın sebebi.
Ama gel gör ki şu an %100 yönetim beceriksizliğinden olan şeyleri dış güçe bağlayan zevat, o yoklukla ambargo ve sebebini ilişkilendiremiyor.
Anca yağ kuyruğu, tek parti sevdalısı, vs.
eskiden bu tür olaylarda deprem yangın sel sosyal olaylar v.b asker hemen müdahale ederdi 1 hafta oldu doğru düzgün asker göremedik
bu yorumu mu unutmayın muhalefet de üstüne düşmüyor ama şuan bence ordumuz yetersiz Allah korusun bir savaş çıksa daha da beter yanarız çevremde gördüğüm bütün kışlalarda doluluk düşük oranda zaten matematiksel hesap yaptığımızda da 18 ay askerlik varken 1 milyona yakındı asker sayısı bu 3.1 süreye düştü şimdi 250.300 bin civarındadır üstüne birde paralı askerlik eklendi bence faal aktif ordumuz 250 bini geçmez Msb detaylı personeli açıklasın bilelim asıl en büyük tehlike burada
Asker göremezsiniz zaten. Devletimiz asker korkusundan, askerin iç işlerine karışmasını yasakladı. Sınır güvenliğine de bakmıyorlar zaten. Anca işimiz olmayan ülkelere paralı asker ihraç ediyoruz.
Aktif ordu hesabınız ise yanlış. Zorunlu asker zaten seferberlik vs harici ekstrem durumlar harici çatışmaya gitmez. Profesyonel askerin işidir o. Yani patates soyma süresi kısaldı, izmarit toplayan er sayısı azaldı.
Zaten profesyonel askerle savaş kazanma devri de geçeli çok oldu. Silahlı savaş devri de geçti, ülkeler masa başında/kapılar ardında kaybediliyor. Mesela bir gün uyanmışsınız, birileri 3 kuruş zengin olacak diye 10 milyon mülteci gelmiş ülkeye.