Bende yeni konu diye açdım okuyorum son sayfada fark ettim 2021 konusuymuş..
Ama okurken neye dikkat ettim insanlar çok tuhaf hayatta kendilerine almıycakları motorları başkalarına rahat rahat tavsiye ediyorlar nede olsa kendi paraları değil zarar edersen sıkıntı çekersen yada senin elinde patlarsa motor zarar senin hanene yazılıyor
Hep diyorum bu devirde bu enflasyon yakıt hayat pahalılığı oranlarında en azından ekonomi eski haline gelip düzenlene kadar motor alırken üç şeye bak derim
1) Kuvvetli ikinci el
2) yedek parçaya çok rahat ulaşabilme ve yedek parça fiyatlarının gayet uyguna bulabilme..
3) yakıt ekonomisi
Kasımda yakıt 8 tl idi şimdi 21 oldu Eylülde belki işler yolunda gider inşallah tekrar 11-12 liralara belki daha aşağılarada düşebilir ama kötü senaryoda 30tl leride görebilir yada stabil şu anki rakamda olduğu yerdede sayabilir..
sen en kötü senaryo ya göre kendine az yakan güzel bir motor bak iyisi olursa gene avantajına ama kötüsü olursa kendimi ona göre hazırlamıştım zaten sorun yok dersin
Usta,
Cb500F ile
Mt25/cb250/veya muadil alt cc leri mukayese edersek
Cb500F yedek sarf malzemeleri 250cc makinalara gore bir tık yuksek olabilir.
Ama mt25 de 20binde degismesi gereken parca cb500de 40 bin veya 50 binde degisir.
Zira,malzeme kalitesi ve muhendislik de buna göre.
4 senede 50.bin km atan adam,
Mt25 de iki kere sarf gider yapiyor.
Yag degisimide hakeza oyle
Totalde ayni kapiya cikiyor.
500f Yakit ve guc anlaminda her turlu avantajli durumda.
500F in,Yol tutus,guvenlik,ara hizlanma,tehlike aninda gazi acip uzama konusuna hic girmiyorum.
Beni yanliş anlama,ekonomi hesabina göre,bisiklet alip 50cc motor takip gezmek en mantiklisi.