moto(R)siklet değil ! motosiklet !

water sen görüşmeyeli dişi yi unuttun mu :p :p sus artık bee. :mrgreen:

dishi sen bu kazadan sonra çok değiştin üstüne bi hoşluk bu sakinlik geldi yanlış anlama iyi olmuş valla:p

dünden beri bekliyorum ne zaman parçalıcan milleti diye ama sende tık yok peygamber sabrı gelmiş sana valla:mrgreen:

Mersin İl Temsilcisi
bende motovelespit var.
ben ona bebekim diyom
bazen safinaz diyom
bazen küfredyom
denişik isimleri var yane ha...,
pi keresinde de ona motor dediydim, o da pıt pıt ses yaptı.
ama adı ne olursa olsun o benim işte.

isim hiçbişeydir
motosiklet her şey...

anaa slokan yaptım :p

dishi sen bu kazadan sonra çok değiştin üstüne bi hoşluk bu sakinlik geldi yanlış anlama iyi olmuş valla:p

dünden beri bekliyorum ne zaman parçalıcan milleti diye ama sende tık yok peygamber sabrı gelmiş sana valla:mrgreen:

onun sebebi kaza değil 5 im x im, birileri.sağolsun baya bi yordu.

Masamın üzerinde durur TDK İmla Kılavuzu. Sıkça bakarım ona. Ama, işin doğrusu ben de şu ana kadar hep motorsiklet doğrusudur diyerekten (eminim ya) açıp kontrol etmemiştim. Hatta sitenin adında bile yanlış yazıldığını düşünüyordum :cyclopsan Hatırlattığınız için teşekkürler :rendeer: .
Dilimi alıştırmam lazım, motosiklet, motosiklet, motosiklet ...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
doğulu yu da ekleyi verde yanlış anlaşılma olmasın :p

dedikodumu yapıyonuz sandım

Masamın üzerinde durur TDK İmla Kılavuzu. Sıkça bakarım ona. Ama, işin doğrusu ben de şu ana kadar hep motorsiklet doğrusudur diyerekten (eminim ya) açıp kontrol etmemiştim. Hatta sitenin adında bile yanlış yazıldığını düşünüyordum :cyclopsan Hatırlattığınız için teşekkürler :rendeer: .
Dilimi alıştırmam lazım, motosiklet, motosiklet, motosiklet ...

önemi yok :)

doğulu yu da ekleyi verde yanlış anlaşılma olmasın :p

dedikodumu yapıyonuz sandım

hahahahahahahahaaaaaa :queen: :queen:

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial Virago 50i
Birde şu var, ''motorlubisiklet'' sözlükte yok ama güzel söz, peki yanlış mı? Doğrusu ''motolubisiklet, motobisiklet'' mi olmalı? :)

Bizim burada direk 'motor' derler. :)

Motorlubisiklet ayrı ama,gücü 50 cc den az olan bisiklet o..

tabiki motorsiklet adı üstünde motorlu bir taşıt ifadesi içermesi gerekmiyomu adıyla anlam taşıyan araç motosiklet değimi halk dilinde bir imla terörü:)

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Motorlubisiklet ayrı ama,gücü 50 cc den az olan bisiklet o..

Niye ayrı? Üstünde aynı mantığa göre çalışan bir 'motor' var. Senin mantığa göre birisi de 1000 hacim üstüne ''motsiklet'' diyelim diyebilir. :)

@merkez,
öyle güzel yazmışsın ki motorsikleti mi destekliyorsun, motosikleti mi destekliyordun anlamadım :pr:
Ayrıca motolu bisiklet demeye gerek yok, motorlu bisiklet denilebilir. Çünkü bu kelime yeni türetilmiş bir kelime olacaktır. Oysa motosiklet kelimesinin kökeni Fransızca'dır ve orada "r" yoktur.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Daha iyi ya renklisu, motorsiklet dememiz için bir sebep daha. :)

Hayır, diyemeyiz. Kelimenin kaynağı Fransızca, kaynağı İngilizce olarak değiştirirseniz -ki bu aşamadan sonra değişirmek saçmalık- en sondaki "t" harfi gider, telaffuzu da değişir.

aman ya topiğe bakın maşallahhh yanii ne boş bi konu hakkında tartışıyorsunuz
ha motorsiklet ha motosiklet ne farkeder.motorsiklet diyenlere ceza mı verelim.bunu mu amaçlıyosunuz. nedir yani:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar