Geziniyordum Honda Cbr1000rr fireblade sp nin arka selesinin plakalaının ters takılmış olma olasılığı ve kazaya sebebiyet verebilme potansiyeli olduğunu okudum ama sadece 89 birim, japon motosikletlerinin sorunsuzluk manasında bir numara ondan yana şüphem yok. Avrupalı modellere kayarsak geri çağırmaların bol olduğunu görüyorum Ktm 790 advnin zayıf freni mesela başka örnek vericek olursam Ducati yeni v4 lerde birçok geri çağırma olduğunu gördüm quickshifter sorunu, yakıt sızıntıları, zamanlama zincirinin hatası ve gaz tepkilerinde sıkıntıları. Anlamadığım konu Avrupalı motosikletler Japon motosikletlerinden daha pahalı ama çok daha sorunlu (okuduklarıma göre).
dostum mesele makinanın sorunlu oluşu değil.
bakın en müzmin YAMAHA cıyım.
nedenine gelirsek adamlar bir motoru seri üretime başlamadan 20 tanesini dünyanın her yerine teste gönderiyor 2 sene yüzbinlerce km kullandırtıp ondan sonra piyasaya sütüyorlar.
düşünün mt07 bloğunu bizim memleketin apaçileri pert edemedi.
bu yamaha düzgün motor üretiyor demek değildir. bir önceki motorum olan tenere 660 abs nin kronik şarj yeme problemi vardı mesela
4 gün çalıştırmayayım akü bitiyordu.
ayrıca servis problemi yaşamıyorum.
malumunuz memlekette en çok yaşadığımız problemlerin başında servis problemi geliyor.
bizdeki en büyük ikinci problem ŞEREFSİZ ilk kullanıcı
motoru pert etmiş şerefsiz (tamamen kullanıcı pisliği) size bir kitliyor bir daha belinizi doğrultamıyorsunuz.
ben çinli motosikletimi 150 bin km kullandım hiç bir problem yaşamadım sattığım sığır 10 bin km hiç yağ değiştirmeden kullanıp zavallının birine kitlemiş.