arkadaşlar merhabalar.geçen motorumla çok dik yokuşları olan islambeyde giderken inanılmaz dik bir yokuşun eğiminin en yüksek olduğu kısmında trafik oldu durmak zorunda kaldım.Acemiliğimden ön frene basarken yavaş yavaş geri gidiyordu.arka freni de kullanmama rağmen yokuş çok dik olduğundan (normalde yokuşlarda sıkıntısız kalkıyorum)3-4 kere debriyaj+gazla çıkmayı denedim herseferinde stop etti.bir de her stop edişinde o dik yokuşla cebelleşirken birde çalıştırmak için boşa almam gerekiyordu.Bu durum aşırı bir eziyet halini alınca ne olursa olsun artık dedim bıraktım motoru ve yan yattı motor.havyan gibi de ağır bu arada.allahtan yolun başına doğru kaymadı.koruma takozları işini yaptığından ve yavaşça bıraktığımdan granajda hiçbir çizik olduşmadı.sadece manet topuzları zarar gördü.neyse birisi yardım etti de aşağı indirebilidik motoru.yokuş burası bu arada:
https://i.ibb.co/ThJ0x5P/yoku.png
sonrasında bi sıkıntı yokken motor arıza ışığı yanmaya başladı.biraz gittim durdum.yağı kontrol ettim motoru sağa sola hareketlendirdim ve ışık söndü.
neyse asıl soruma geleyim.yavaş yavaş tecrübelendikçe arka freni kullanmanın gereğini daha iyi anlıyorum.şimdi arka frene yüklenince ayağımın ön uçları yere değiyor aceba bu 250 nkda normal mi yoksa motor yokuşta sağa yatınca arka fren hafiften aşağı mı eğildi.(bakınca belli bir bükülme vs yok)