Mümkün olsa hangi motosiklete sahip olmak isterdiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herhangi bir pist motosikletinden daha fazla bakıma gerek duymuyor benim bildiğim. R25i bile modifiyeyle yarışa soksak en azından 1000 turda bir motor yapmak gerekir.
Eski iki zamanlı 500cc motoGP motorları her yarış günü sonrası komple sökülüp, temizlenip, gerekli parçalar değiştirilip, toplanıyormuş.

Buna karşın karşılaştırdığınız motosikletlerin tümü, cadde versiyonları, yani tipik bakım aralıkları ve güncel geçerli emisyon kuralları dahilinde olan motosikletler... Karşılaştırma çok makul değil.

https://www.boxrepsol.com/en/motogp-en/replacement-time-how-long-do-motogp-bike-parts-last/

Eski iki zamanlı 500cc motoGP motorları her yarış günü sonrası komple sökülüp, temizlenip, gerekli parçalar değiştirilip, toplanıyormuş.

Buna karşın karşılaştırdığınız motosikletlerin tümü, cadde versiyonları, yani tipik bakım aralıkları ve güncel geçerli emisyon kuralları dahilinde olan motosikletler... Karşılaştırma çok makul değil.

https://www.boxrepsol.com/en/motogp-en/replacement-time-how-long-do-motogp-bike-parts-last/

O dönemlerden bu döneme kaplama teknolojilerinde çağ atlandı. Açıkçası her yarıştan sonra komple yenilenmeye gerek duyacağını sanmıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O dönemlerden bu döneme kaplama teknolojilerinde çağ atlandı. Açıkçası her yarıştan sonra komple yenilenmeye gerek duyacağını sanmıyorum.

Her yarışta değilmiş, ama Suter'in verisine göre:

"crankshaft/rods must be serviced every 1,800 miles"

Sonuçta iki zamanlı motor. Arkadaşın karşılaştırdığı dört zamanlı makinaların hiç biri böyle değil.

Herşey mümkün olsa garajda şehir içi için bir vespa gts300, tek başıma kısa koşular için bir triumph speed triple, her yola gelecek arazi kabiliyeti yüksek bir africa twin L4, mümkünse birde yine uzun seyahatler için R1250 gs fena olmazdı.

Tek bir tane seçme şansım varsa Multistrada 1260 :)

Son düzenleme:
valla her motoru tatmak isterim açıkcası , ama gün sonunda afrikam olsun isterdim

17 inch jantlı, dualsport lastikli Yamaha WR 250

Benim wr 250 hayalim , başlıktaki mesajları okuyunca pek mi gariban kalır diyordum ki bunun hayalini kuran bi ben değilmişim , selam olsun hocam :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:49 ----------

Hem yola hem yolsuzluğa gelecek , istediğinde ivmelenebilecek , üstelik çok da yakmayacak , bakım aralığı da geniş olacak katır gibi bir wr 250 r isterdim :') belki bir gün olur...

Super Moderator
Sağını solunu silmelik bir tane olsa hayır demem :)

M1000RR

bmw-m1000rr-statique-avant_hd.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
Yanlış hatırlamıyorsam 90'lı yıllarda 1000cc sıralı 6 silindir naked japonlar üretiliyordu, bulsam hemen birtane onlardan alırdım.

s1000xr'ım olsun çok isterdim. Her ihtiyacı karşılayan bir motosiklet. Ama yanında da naked sevdamdan dolayı bir z1000'im de olsun isterdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar