Bir de şu var. Adamın ismi Türkçe ve hafiften ünlü bir şahıs, bir vefat haberinde ışıklar içinde uyu diyor, altına gelene bak "ooo abi bu yakışmadı sana".
Sanane lan at organı diyesi geliyor insanın. Adam belki müslüman değil? Mecbur mu senin istediğin gibi başsağlığı dilemeye? Yobaz tayfa herkesin müslüman olma ya da öyle yaşama zorunluluğu olduğunu zannediyor ya hastasıyım!
Bilmiyorum belki yanlis dusuncelerim, bu benim de dusundugum bir nokta. Cok ayirt etmek istemesem de; ortadogu insanlari fazlasiyla baskici, sadece kendilerine degil digerlerine karsi da oyleler. Ornek mi?
Kendi bolgelerine gelen yabancilari kendileri gibi giyinmesini/davranmasini bekliyorlar hatta zorluyorlar. Belki daha once yazmistim, Youtube'da bir video vardi, "Afganistan'da 48 saat gibi bir sey" basligi, kisaca videoda Afgan adam diyor ki gelen yabanciya, "Al aha bu yerel giysileri giy, seni kendilerinden kabul ederler sevinirler, severler seni". Adam da giyip geziniyor. Yoksa kendileri gibi giyinmedigi icin acayip acayip bakiyorlar. Giyen adamda bence mallik. Aslinda istedigi gibi giyinmeli ve insanlar da onu oyle kabullenmeli.
Isin tersi de, kendileri baska insanlarin yasadigi bolgelere giderken yine kendi istedikleri gibi giyiniyorlar, gittikleri yere uyum saglamiyorlar. Mesela Avrupa ulkelerine gidince kendi yoresel kiyafetlerini giyen Arap ulkelerinin heyetleri vs.
Anlamadigim ben senin ulkene gelince senin gibi giyinmeliyim (zorunluluk demiyorum, zorunluluk Iran gibi yerlerde var benim bildigim kadari ile) ama sen benim ulkeme gelince kendin gibi giyinebiliyorsun.
Belki yanlis anlatiyorum anlatmak istedigimi ama isin ozu, ikiyuzluler.