- Motosikleti
- Hero X-Pulse 200 4v
Mesele iki tekerden zevk almaksa bisikletten de zevk aliyoruz sonucta... Ama realist olalim.
1190 ve 1290 hacimli olan motosikletleriniz ADV tarzı ise yazdiginizi anliyorum, buyuk ve ağır makinalar.
Ancak naked 1290 varken, naked 390 tercih edecegim bir senaryo dusunemiyorum sahsen. Mesela siz hangi durumda ne sebeple tercih ederdiniz?
Gerçekçi olmak gerekirse ben naked motorlarda özellikle yüksek hacim istemiyorum. Bir kez 1200 cc naked Ducati kullanma fırsatım olmuştu da kullanmaz olaydım. Çok hızlı ivmeleniyor evet viraj da güzel, e sonra? 180 e geldin sonrası yok. Var da yok. Motor gidiyor da gizli bir el çenenizden yukarı geri doğru itiyor sanki. Bir hafta boyun ağrısı geçmedi. Oysa 1190 ADV'da 260+ hızlarda böyle sorunlar da yaşamıyorum, totom da ağrımıyor uzun mesafeler ya da uzun süre gidilen bozuk yollarda. 1300 cc yi geçtim 2 günlük 1400 km lik bir gezide (ki bunların çoğu dağ ve ilçe yolları, son 300 km otoban idi) iki KTM ADV'ların yanında yamahanın XSR 700 ü olan arkadaşımız vardı. Yazık oldu kendisine, bir hafta sonra tracer 700 aldı. Sorun motorun hızı değildi, sahibinin o rüzgarla başa çıkamamasıydı. Naked motorda viraj ve hızlanma güzel ama bir anlamı kalmıyor. Ne rahat ne de tempo toplamda yüksek olamıyor. Daha sık mola vermek gerekiyor. Yoksa günübirlik 100-200 km gidilir tabi, iyi de viraj yapılır. Ne var ki pek çok ADV performans açısından yaklaştı nakedlara. Ez cümle hızlı bir adv yanında da bir 390 Duke edinmek çok daha güzel olur tabi
Son düzenleme: