Öncelikle belirtmeliyimki motosiklet hayatına yeni basladım .
İlk olarak 125 lik tavsiye ettiler ama tabi ben birazcık gözede hitap etsin diye secimimi
R25 den yana kullandım ehliyete dahil yeni yazıldım motorumu aldım garajıma cektim.
Şimdide diyolarki bu sana 3-4 ay sonra yetmez .
Abi anlamadığım şu neden yetmez videoları top speedleri izliyorum gayette güzel makina sürekli şehir dısına çıkma ihtimalimizde yok zaten yakıt ve performans olarak da vidolarda cok güzel bahsetmisler .
Neden yetmez ?
Ben öyle hız tutkunu biride değilim bunuda söylüyorum olsun yetmez diyolar .
Anlıycanız hevesim kırıldı şimdi 600 cc motorlara bakıyorum bütün gün ilanlarda
Ne yapmalıyım akıl verin.
Yetmezden kasıt durum şu..
Motosiklete ilk üniversite bölüm dersi için tasarladığımız ağaç motoruna sahip emeğimin geçtiği bir motorla başladım ve buradan aldığım heyecanla kendime motor aldım.
125cc ile başlamıştım ki o zamanlar bütçem ona yetiyordu ama param olsaydı en iyisini alırdım ve bu hata olacaktı.
125cc'den sonra 250, 600 ve şuan Ducati Diavel XDiavel S 1262CC bir motosiklete sahibim.
Düşük CC ile başlamanın ve daha sonra neden yetersiz kalacağını anlatayım size.
Düşük CC ile kesinlikle başlanmalı düşüncesindeyim çünkü bu motorlarda motosikleti öğreniyorsunuz. Her şeyi hız olarak görmeyin. Motorunuza bir süre alıştıktan sonra hatta zamanla motorda yatmayı öğrendikten sonra artık daha fazla şey öğrenmek, daha kıvrak ve daha gazı kavrayan motosikletler istemeye başlayacaksınız. 100 km hıza 10 saniyede varırken artık sıkılacak ve ben zaten bu hıza alışkınım neden 3 saniyede çıkmayayım diyeceksiniz. Kısacası yetersiz kalma sebebi sizin isteklerinizi bir süre sonra karşılamayacak olması olacak bunu bir anda oha ben artık daha fazlasını istiyorum galiba dediğinizde anlarsınız.
Ancak motoru yeni aldığınızı dile getirmişsiniz. Bence en az 6 ay bu motorda kalmanızı ve motorun pistonundan tutun, hangi hava koşullarında size nasıl tepki vereceğini hatta motosikletinizin SESİNDEN SİZE NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLAYANA KADAR kalmanız. Ne zaman motorunuzun sesini anladınız işte o zaman artık level up and open new skin.