YBR 125 Ustanın çıkardığı fiyat

Yaklaşık 2 hafta önce buraya konu açmıştım motorundan ses geliyor diye. Cumartesi günü tamirciye gittim. Bana krankın üst bilyasının bozulmuş olabileceğini fakat altında bozulmuş olabileceğini söyledi. Motoru açmadan bir şey diyemem dedi. Ben motoru bırakak çıktım evime geldim. 2 saat sonra usta beni aradı. Motor yağ yakıyormuş ve yağsız kalmış, hararet yapıp şişmiş (sanırım piston şişmiş dedi ama unuttum) bana motorun komple yenileceğini söyledi. 1650₺ masraf çıkardı. Bu masraf YBR 125 için normal mi?

Ben cb125e orijinal parçalarla silindir piston, supaplar keçeler vs zincir dişli seti, pegler vs bir ton malzemeye 1700tl verdim. He orijinal malzeme takılmamış orası ayrı mevzu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
normaldir,motor aç kapa sadece işçilik minumum 600 lira alırlar köşe başı tamirhane.yamaha honda ktm servisleri 2bin alır :) aklın karıştıysa motor tamirini beklet.ustana hangi parçaların değişceni sor,benim para ayarlamam lazım de. parçaları kaıda not al.sonra googledan o parçaların fiyatlarına bak.büyük ihtimal 1700 civarı çıkar.hayırlı sürüşler

Benim 2. motor olan CG 150 krank kolundan sorun çıkardı,silindir,piston,krank,eksantrik,piyano ,subap lastikleri,huni,yağ,conta,değişti.860 liraya patladı,eğer orjinal parça takılacaksa normal gibi bence

Son düzenleme:
Ustalar da artık çok fazla işçilik ücreti alıyor. 50 liraya kimse eline tornavida almaz oldu. En ufak işçilik 300-400 TL bu durumda yeniden akıllara yetkili servisler geliyor. Örneğin ben zincir dişli ve yağ bakımı yatıracaktım. Usta bana 900 TL fiyat çıkardı. Yag filtresi hariç. Yamaha yetkili servisi yağ ve filtreler, zincir - dişli takımına 1.145 TL aldı. Kredi kartıyla ödedim. Faturamı aldım, parça ve işçilik garantim var.

Sen ustayla anlaştın kredi kartı uzatsan yok artı kdv yok bu zaten nakit fiyatıydı. Hepsinin canı cehenneme. Yetkili servise de mutlaka sor.

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Ustalar da artık çok fazla işçilik ücreti alıyor. 50 liraya kimse eline tornavida almaz oldu. En ufak işçilik 300-400 TL bu durumda yeniden akıllara yetkili servisler geliyor. Örneğin ben zincir dişli ve yağ bakımı yatıracaktım. Usta bana 900 TL fiyat çıkardı. Yag filtresi hariç. Yamaha yetkili servisi yağ ve filtreler, zincir - dişli takımına 1.145 TL aldı. Kredi kartıyla ödedim. Faturamı aldım, parça ve işçilik garantim var.

Sen ustayla anlaştın kredi kartı uzatsan yok artı kdv yok bu zaten nakit fiyatıydı. Hepsinin canı cehenneme. Yetkili servise de mutlaka sor.

aynı durumu tahmin ettiğimden hiç ustaya gitmeden doğrudan zincir setini serviste değiştirdim. 1.6k TL'ydi ama 1.4k TL'ye hallettiler. Hiç değilse garantili iş. Sorun yaşayınca götürdüğünde ücretsiz bakıyorlar. Yetkili servisten fiyat al ama 1 taneden değil. Tuna'nın 300 lira dediği işe Yıldız 500 lira demişti yada Dadaş'ın 250 TL dediği malzemeye, Tuna çok daha fazla söyleyebildi. O günden beri birkaç tanesini aramadan karar vermiyorum. Sonuçta hepsi ayrı birer bayi. Böyle de düşünmek lazım.

Bu fiyata parçalar orjinal değildir muhtemelen, bilginize. Orjinal krank 600 liradan fazlaydı kaç sene önce. Orjinal ise çok güzel fiyat.

Yaklaşık 2 hafta önce buraya konu açmıştım motorundan ses geliyor diye. Cumartesi günü tamirciye gittim. Bana krankın üst bilyasının bozulmuş olabileceğini fakat altında bozulmuş olabileceğini söyledi. Motoru açmadan bir şey diyemem dedi. Ben motoru bırakak çıktım evime geldim. 2 saat sonra usta beni aradı. Motor yağ yakıyormuş ve yağsız kalmış, hararet yapıp şişmiş (sanırım piston şişmiş dedi ama unuttum) bana motorun komple yenileceğini söyledi. 1650₺ masraf çıkardı. Bu masraf YBR 125 için normal mi?

yan sanayi değil ise parçalar güzel rakam, orjinali krank dahil 2500-3000tl Den aşağı çıkmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar