1. öyleyse 3000/3500 km de bir ara bakım mı tavsiye edersiniz?
- Özgün sürenin yarısında bakım fazla iddialı olur. 5000 civarı öneriyor benim usta. Erken yağ değişimi de doğru değil çünkü. Koruma için esas fark yaratan ise kaliteli/orijinal malzeme kullanmak.
2. Tam sentetik mi? yarı sentetik mi? Yoksa ikiside olur mu?
Üreticinin önerdiği. Kullanıcı el kitabında yazdığı şekilde davranmanızı tavsiye ederim.
3.1> trafikte sürekli 1 de gidilemiyor 2. Vitesde gaz kıs/aç yapamiyorsun
- Üretici belirli bir hıza göre ayar yapmış, o hızın altında sorun yaşamamak için dişli/çark oranını değiştirmek mümkün fakat bir noktaya kadar iyileşme sağlar, tamamen çözüm beklememek lazım.
3.2> 1.arkaya yığılma yapması 2. Vitesde de gaz kısarsan tekrar açtığında silkelemesi normal mi? Ben mi henüz gaz koluna alışamadım yoksa başka bır ayar yada çözümü var mı?
- 2. Viteste yapacak bir şey yok, devir düşükse silkeleme yapacak zira yeterli güç yok ve doğru devirde değil motor.
Ama 1. Viteste debriyaj ve ara gaz ile daha rahat sürüş elde edilebilir.
4. Amortisör ayarını konfora almayı düşündüm ama bu seferde viraj tutuşundan feragat eder miyim diye düşünüyorum?
- Evet, edersiniz. Konfor varsa tutuş az, tutuş varsa konfor az olur. Zaten yarı-etkin (semi-active electronic suspension) sistemler bunun için var; başka çözüm yok.
Ne yazık ki bozuk yol konforu ile viraj başarımı (performans) arasında tercih yapmak zorundasınız.
Benim gibi yolları çok bozuk bölgede kullananlar hangi ayarı tercih ediyorsunuz?
- Kötü zeminde lastikleri 2-3 PSI indirmek konforu arttırıyor, bana göre tekrar hava basmak, amortisör ayarı yapmaktan daha kolay.
[/QUOTE]
Sıkışık trafikte düşük hız kontrolü için arka freni ezerek gitme tekniği var; işinize yarayacağını düşünüyorum.