Öncelikle herkese kafamdaki soru işaretlerini cevapladıkları için teşekkür ederim, dün gece sınava gireceğim motoru öğrendim, Kuba CG100'müş.

Bu motor hakkında bilginiz var mı, debriyaj hep aşşağı sanırım?
Önceden benzer motor ayarlayıp çalış; varsa arkadaşlarından yoksa git sürücü kursu müdürünün başının etini ye 2 saatte bir.
Hangi viteste rahat ediyorsan onda yap parkuru.
En zoru 8 çizme olur, yarım debriyaj yapabilirsen halledersin; önceden pratik yapması bunun için önemli. 8 çizerken ön frene dokunma sakın.
Trafikte sinyale ve yaya geçitlerine dikkat et. Işıklı geçitlerde ışığa göre, ışıksız geçitlerde yaya olup olmamasına göre dur/devam et.
Döner kavşakta öncelik kavşak içindeki araçtadır. Cadde-cadde veya sokak-sokak kesişimi ışıksız kavşaklarda öncelik sağdakindedir, cadde-sokak kesişimi ışıksız kavşaklarda öncelik caddedeki araçtadır.
Daha ne yazayım bilemedim. Basit trafik kuralları işte, araç kullanmasan da bilmen gereken şeyler. Eğer bu tür temel kurallarda eksiğin varsa trafik parkuru sıkıntı çıkarabilir.
Temel trafik kurallarını biliyorum onda problem yok, zaten günlük hayatta da kullanıyoruz bunları, hayırlısıyla geçeriz inşallah ya bakalım.
bugün sınav olup geçtim şükür ve sekiz çizmeyi nacizane şöyle hallettim. elini yarım debriyaj sıktığında aynı anda gaz verirsen motor gaz alırsa debriyajta tutman gereken noktayı buldun demektir. gazı aldı yarım debriyaj yaptın bir de arka frenle hızı istediğin ayara getirdin gerisi sadece dönmek oluyor.
sekiz için tavsiyem budur.
kurs yerlerine güvenme ama şansına umarım ilgilenen öğreten biri gelir.
benim kurs yeri debriyajdan eli çek gaza bas dedi kalktım ve boş boş sürdüm. sınav parkurunda dahi sürmedim.
parkuru mecbur 2. viteste sürceksin motor gereksiz titrer.
kalkar kalkmaz ikiye al.
gerçi a ehliyeti motoru daha güçlüdür belki 1lede yaparsın bilenler söyler.
ben sekizi 1. vites yarım debriyaj + gaz + fren ile yaptım.
gerisi 2. vites.
motora bir bin yaparsın.
diğer soruna gelirsek 10 eylülde yazıldım ben. 18 ekimde sınavı oldum. 2-3 hafta içinde ehliyeti de alırım gibi.
yani yazılmam ile sınav arasında 1 aydan fazla gün var.
oradan hesap et. belki değişiklik gösterir başka yerlerde
Kendimi o sınavı geçene kadar şartlayacağım, parkura ve motora alışmam gerekecek...
Kursa ne kadar ödediniz arkadaşlar? Ben de kayıt oldum fazla ödedim sanki.
Selamlar
1410TL ödedim, bunun dışında cebimden para çıkmayacak (sınavı/sınavları 1. seferde kazanamazsam hariç), onun dışında bir tek 490TL harç ödeyeceğim.
1200dü galiba a2 benim ama ben direkt düz 1000 yaparsın dedim baktı biraz garip olur olur dedim 1000 yaptım.
sonra tamam dedi 2 dakika sonra 200 de direksiyon sınav ücreti dedi.
yine 1200 oldu fiyat.
Fiyatlar biraz yüksek evet.
Ben kursa yazıldığımda daha önce hiç motor kullanmamıştım. Sınavdan önce 4 haftasonu cumartesi pazar neredeyse günde 2-3 saat trafiğe kapalı alanda sınav parkurunda çalıştık. A sınıfına yazılmıştım, ilk haftasonu 125cc ybr sürdüm, sonrasında 200cc pulsar, en sonunda 500cc honda vardı onunla devam ettim eğitimlere. Sınavı da rahatlıkla geçtim. Sınav da zaten kursta çalıştığımız aynı parkurdu. Nasıl kurslar buluyorsunuz da lütfedip biraz öğretiriz tavrında oluyorlar? onları işi öğretmek, öğretmeden nasıl sınava sokuyorlar?
Ben A sınıfı ehliyetimi aldığım 2017 yılında son anda sınav sistemi değişmişti, parkuru bir kez dönmek yetmez 35 dakika boyunca durmadan döneceksiniz sonra yine işaret verilince öndeki hocanın motorunu takip edip trafiğe çıkıp geleceksiniz demişlerdi. zaten sayısını unutacak kadar sürdüğüm parkurda zorlanmadan bitirmiştim 35 dakikayı.
Ben 1 kere dönersem şükür ederim herhalde
Kardeşim önce sana şunu söyleyeyim, yazılı sınavı en az ilkokul mezunuysan ve akli problemin yoksa, en düşük 80 alıp rahat geçersin. (ben verdikleri kitabın yüzünü açmadan 86 almıştım)
Direksiyon sınavında ise tavsiyem, sadece arka fren, hatta hayatın boyunca arka frene alış, çünkü ön frende acemiysen motor seni kaldırıp atar, motosiklette ustalaşana kadar ön frenle çok uğraşma. Ve sakın sinyallerini unutma.
Ben hayatımda hiç motosiklete, artçı olarak bile binmemiştim. 5 gün eğitim verdiler, tek seferde geçtim. Sadece kendine güven.
İnşallah dediğiniz gibi olur, aslında ben kendime güveniyorum fakat dediğim gibi para ödedim ve paranın yanmasından endişeliyim, o parayı ne zorluklara topladığımı bir ben birde Allah biliyor...