Boyun mu biraz uzun![]()
182 hocam önceki sahibi taktrmış
Boyun mu biraz uzun![]()
Çok teşekkürlerModalı arkadaşım..şimdiden sana iyi yolculuklar diliyorum..güzergahın cidden keyifli yollara sahip..malkara yamanlar peynircide çift kaşarlı tostu..geliboluda halil abinin dönerini mutlaka denemelisin ve zaferin fırınlanmış peynir tatlısını..
Edremit yolunda Güre ye vardığında Afrodit termal otel de konaklayabilirsin..odalarda termal banyo vardır..şimdilik aklıma gelen bunlar..
OMC sticker a yaptırabilirsin.
ınstagram facebook yada twitter dan ulaşabilirsin.Ben özel tank pad yaptırmıştım.
Valla cok da arttirmayin.. 44 belki maks? Cunku sicaktan zaten cok daha artiyor basinc..
arka Amortisoru sertlestirmeyi unutmayin (onyukleme/preload ayari). cok amortisor patlatan var.
Çok teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:39 ----------
Teşekkür ettim ama amortisörü sertleştirmesi bilmiyorum.Ayrıca yapabileceğimi de zannetmiyorum.Bu arada motoru sadece asfaltta ve dikkat ederek kullanmama rağmen istemeden küçük tümsek yada çukurlara giriyorum.Yan çanta demirlerini taktırdıktan sonra bu sarsıntılarda tok bi metal çarpma sesi gelmeye başladı.Amortisörle ilgili olabilir mi yoksa yan çanta taşıma demirleri olduğu için normal mi bu durum?
Tekeriniz düz bassın arkadaşlar.
Onda bişey yok, takım çantasında anahtarı var, amortisöre tak sert ayara getir. Çok basit, tümsek çukur olmasa da yayı sertleştir ki amortisöre aşırı yük binmesin.
Çok patlatan var +1
Önceki sayfalarda zincir-dişli bakımını 90/140 numara şanzıman yağı ile yaptığımı yazmıştım. 38 bin km itibariyle fabrika çıkışlı zinciri değiştirdim. Geçen sene satın aldığım CZ marka zinciri taktırdım. Ön ve arka dişlide sivrilme, aşınma, kırık vs. olmadığı için değiştirmedim. Fabrika çıkışlı dişli ve CZ marka zincirle devam ediyorum. Zincir ilk başlarda ses yaptı fakat ilk 100 km'de ses kesildi ve zincirde şu an anormallik yok.
Zincirin yanında gelen kilitli bakla ile montaj yaptırdım. Fakat içim rahat değil, internet sitelerinde de adam akıllı perçinli bakla bulamadım. Universal olarak satılan RK marka perçinli bakla almıştım, montaj sırasında pim dağıldı, mecburen kilitli bakla ile montajını yaptırdım. Perçinli bakla bulabileceğimi düşündüğünüz bir yer varsa önerilerinizi dinlerim. CZ marka zinciri aldığım yere de perçinli bakla olup olmadığını sordum, 520 ölçüde olmadığını, 525 ve sonrasında olduğunu söylediler. 525 ölçü perçinli bakla 520'ye takılmaz sanırım.
Özetle: zincirinizi, dişlinizi, paranızı seviyorsanız şanzıman yağı kullanın.
Önceki sayfalarda zincir-dişli bakımını 90/140 numara şanzıman yağı ile yaptığımı yazmıştım. 38 bin km itibariyle fabrika çıkışlı zinciri değiştirdim. Geçen sene satın aldığım CZ marka zinciri taktırdım. Ön ve arka dişlide sivrilme, aşınma, kırık vs. olmadığı için değiştirmedim. Fabrika çıkışlı dişli ve CZ marka zincirle devam ediyorum. Zincir ilk başlarda ses yaptı fakat ilk 100 km'de ses kesildi ve zincirde şu an anormallik yok.
Zincirin yanında gelen kilitli bakla ile montaj yaptırdım. Fakat içim rahat değil, internet sitelerinde de adam akıllı perçinli bakla bulamadım. Universal olarak satılan RK marka perçinli bakla almıştım, montaj sırasında pim dağıldı, mecburen kilitli bakla ile montajını yaptırdım. Perçinli bakla bulabileceğimi düşündüğünüz bir yer varsa önerilerinizi dinlerim. CZ marka zinciri aldığım yere de perçinli bakla olup olmadığını sordum, 520 ölçüde olmadığını, 525 ve sonrasında olduğunu söylediler. 525 ölçü perçinli bakla 520'ye takılmaz sanırım.
Özetle: zincirinizi, dişlinizi, paranızı seviyorsanız şanzıman yağı kullanın.
Ama bu sefer zinciriniz biraz daha erken bozulacaktır. Ne kadar sağlam görünse de dişliler de aşınmıştır
Kilitli baklayı doğru yönde taktıysanız Allah'ın izniyle hiç bir sıkıntı çıkmaz, fizik kuralları gereği yerinden çıkamaz, ama doğru yön çok önemli.
Herkese selamlar.Sele konusunda yardıma ihtiyacım var.Maalesef çok sert ve uzun yolda çok rahatsız edici.Önerileriniz varmı?
Sele filesi yaptırın, uzun yol için muhteşem, filesi olmadan 1,5 saatte toto ağrıtan seleye uygulattım, 7,5 saat ağrısız kullanabildim.
File var zaten ama yetmiyor.Süngeri değiştirip daha rahat sele yapıyolarmış.Yaptıran var mı diye sordum.