S DCT motorumu ben aldığım günden beri manuel kullanıyorum...(Mart 2018 den beri)
dediğin gibi şanzıman senin adeta kankan..o senin yerine otomatik düşürüyor manuelde olsan bile...virajdada olsan düzdede olsan kontrol hep sende ama yükseltme babıbda..düşürme işide tabiki sende ama düşük devirde hızın azalınca o kendisi yine atıyor..hatırladım 3 de ise 20-25 km/h lerde 2 ye 15 km hızda 1 e atıyor...yani düşürmek için biraz direniyor aslında...göze batmayan rahatsız edici olmayan bir şanzıman...
Drıve Modunda kullanan hayata küser veya nc den nefret eder...sport modlar gayet kullanışlı..mesela s1 modda 150 lerde 6 ya atıyor..genelde herkes s2 modda kullanır..D modunu nadiren kullanırım..elimde poşet yük vs varsa sol elimi o an kullanıyorsam vs çok istisna...
dct kullanıcıları eğer MANUEL kullanıma alışırsa nc gerçekten çok keyifli hal alıyor..birde devir kontrolü tamamen senin eline geçince hızlanmalarda her zaman bir adım öndesin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------
ATP Bey merhaba tanışabilirmiyiz
arkadaşlar NC si olan mutlaka ATP yağ aparatını taktırsın...yani keyfe keder değil..elzem..3 ay önce X sattım ATP ile beraber gitti makina...s dct aldım yine AHmet Turan Peker Abimi ziyaret edip tekrardan taktırdım...kesinlikle bu bir lüks değil..rahatlık bir yana zincir dişli ömrünüzü ikiye katlarsınız...2015 Nisan ayından beri aralıksız 5 nc kullanmış ve aktif kullanıcı bir kardeşiniz olarak yazıyorum bunları...ne yapın yapın motorunuza atp taktırın...