Şu kadar diyeyim bu yaz motor almayan bu kış en az %30 kar eder. Bu fiyatlardan alım yapan ciddi zarra eder. Bence bu yaz motor alınmaz.
şu sarı siteye like disslike butonu gelse fazla disslike alan ilanlar kaldırılsa siteden ne güzel olur.ama sarı sitenin hoşuna gitmez bu iş
Bu sistemi yasal diyerek savunan, fahiş fiyattan satış yapılmasına "adam haklı beyler" diyen arkadaşlarla, trafikte adam ezip "ben kurala uygun hareket ettim suçlu karşı taraf, vicdanım rahat" diyenler aynı kişiler. Motosiklet tarlada yetişmiyor veya denizden tutulmuyor. Elde edilmesi için bir emek verilmiyor. Garajda yatan motosikletini sırf sıfırı gelmiyor diye pahalıya satan adam ahlaksızdır. Etik nedir bilmeyen vicdansız adamın tekidir. Avrupada, Amerika'da yaşayan insanlar (ki bizden kafa olarak 100 yıl ilerideler) salak mı ki eski motorlarını 3 - 5 bin TL'ye satıyorlar ?
Bunların tümünü kurala bağlayacaksın. İkinci el aracın değeri kapıdan çıkmasa bile satıldığı an %10 düşecek. Satışı durduysa da yerine veya başka bir emsali araç baz alınacak. Bu al satçılara göz açtırılmayacak. Bunları da devlet yapacak (evet, Paypal'ı kapatan, Netflix'i bitiren, %37 ÖTV dayatan devlet).
fahiş fiyattan satış yapılmasına "adam haklı beyler" diyen arkadaşlarla, trafikte adam ezip "ben kurala uygun hareket ettim suçlu karşı taraf, vicdanım rahat" diyenler aynı kişiler. Motosiklet tarlada yetişmiyor veya denizden tutulmuyor. Elde edilmesi için bir emek verilmiyor. Garajda yatan motosikletini sırf sıfırı gelmiyor diye pahalıya satan adam ahlaksızdır. Etik nedir bilmeyen vicdansız adamın tekidir.
Merhaba arkadaşlar.
Seko ve newmoto76 arkadaşlara kısmen katılmakla beraber belirtmek isterim ki ciddi bir tefecilik/karaborsacılık sorunu var piyasada.
Son dönemde arabamı yenilemeye karar verdim ama belli ki çok ters zamana denk gelmişiz.
Araba (ve motor) piyasada yok değil ama fırsatçılar her geçen gün fiyatını arttirabilmek için türlü türlü oyunlar yapıyor.
Almak istediğim araba modeli bayilerde yok veya tek tük var ama 2. el ilanları 0km olarak bol miktarda var ve liste fiyatının 20-30 bin tl üzerinde.
Bugün bayiye gittim. Görüştüğüm bayan Haziran ayında liste fiyatı 163bin tl iken bana 160bin tl fiyatla satmak istediği araca şimdi 175bin tl para istiyor. Sebebi de aksesuar eklenmesiymiş ve aksesuar almak zorunluymuş
3tl değerindeki tampon falan ıvır zıvırı için 13tl para istiyor.
Tabi hemen aradım distribütörü ama onlar da bayiyi kolluyor, aksesuarı istediği gibi satar diyor.
Başka bayiyi aradım fiyat sordum, onlar da burdaki bayi gibi aksesuarı zorunlu tutuyor.
Demek ki durum organize ama çaktırmıyorlar.
Motorların fiyatları aynı kalıyor aslında, bizim cebimizdeki paranın değeri azaldığı için yükseliyor gibi geliyor.