- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben 5000'tl lik motora indirim yaptırmak istedim 4950 yaptı arkadaş ve sevindim.
Utanıyorum pazarlık yaparken, bir de ne kadar beyefendi olursam o kadar terbiyesizleşiyorlar.
Bana bir taktik verin arkadaşlar gerekirse ölücü desinler.
Nasıl girilir mesaja
S.a 4000 veririm diye mi gireyim 6500 yazan motorun ilanına?
Bence hiç pazarlıla uğraşmayın. Zaten kafanızda ödeme isteyeceğiniz bir fiyat bellidir. Çok yüksek fark varsa o ilanı aramanıza gerek bile yok. Haa, 300-500 fark varsa kibarca benim ödemek istediğim (ödeyebileceğim, ancak bu kadar verebilirim gbi detaylara girmenize gerek yok, param bu kadardır ya da sadece paşa gönüm bu kadar vermek istiyordur ikisi de makuldur sonuçta, neden kimseyi ilgilendirmez) fiyat budur kabul ediyorsanız alırım yksa almam deyin bitsin gitsin. Kabul etmiyorsa da satıcının bileceği iştir sonuçta o da istediği fiyatı istemekte özgür.
Israrlı ısrarlı pazarık yapılmasını anlamıyorum, bana saçma geliyor. Bir maa diyeim 5bn lira demişse 4500 diyene olmaz der geçerim ama ısrarla pazarlığa devam ediyorsa artık bu kabalık olur. Aynı şekilde satıcılara da 5bin liralık mala 5bin lira diyorsa ve 5bin lira vermeme değeceğini düşünüyorsa alırım, ya da almam.
Bitsin artık şu pazarlık denen şey.