- Konu Yazar
Piyasayı direkt olarak etkilediğini düşündüğüm site. Ciddi bir etkileme olmasa da bence etkiliyor. Keyfe keder yükleyenler fiyatı yüksek tutuyor, diğer satıcı bakıyor benim ki bundan daha iyi deyip oda üzerine +2 koyuyor. Bu sefer keyfe keder koyan +5 koyuyor derken uçuyor. Son vergiler ve zamlarla birlikte piyasa iyice yükselince motorcular çıldırdı. 2.eli acayip yüksek fiyatlara satmaya başladılar. Şuan yürüyen ve sorunsuz 7-10 yaşlarındaki CBF lere 15-16 isteyen var
İnanılır gibi değil.
Her neyse, asıl sormak istediğim olay şu. Favorilere eklediğim ilanlar yavaş yavaş düşmeye başladı. Ama 250-500 lira değil. Bir kaç bin lira olarak düşmeye başladı. Arabacılar piyasa konusunda bir tık daha mantıklı ilerlerken motosiklet piyasasını asla anlayamıyorum. Uçuyor kaçıyor zıplıyor
Sizde böyle olaylara denk geliyor musunuz? Ve ben artık -misalen atıyorum rakamları- 10 liralık motorun pazarlığını ciddiysem 8 civarına yapıyorum, olursa olur olamazsa olmaz diyorsam direkt 7den giriyorum. Ve 5-6 pazarlıktan anladığım kadarıyla ölücü muamelesi görmedim. 1 kişi haricinde. Oda geçende 500 lira daha bul satayım dedi. Ben şuan 2.el için bekleme kararı aldım. fiyatların düşeceğini düşünüyorum. Ne dersiniz? Sizce beklenmeli ve bu şişirmecilerin fiyatı kırıp öldüm parasına satması mı beklenmeli yoksa pazarlık sonucunda almalı mıyız? Birde 10luk motoru 8e indirince de alasım gelmiyor harbiden biraz beklesem sıkıştırsam adam 2-3 haftaya daha da sıkışsa 7ye salacak gibi hissiyat oluştu.
Her neyse, asıl sormak istediğim olay şu. Favorilere eklediğim ilanlar yavaş yavaş düşmeye başladı. Ama 250-500 lira değil. Bir kaç bin lira olarak düşmeye başladı. Arabacılar piyasa konusunda bir tık daha mantıklı ilerlerken motosiklet piyasasını asla anlayamıyorum. Uçuyor kaçıyor zıplıyor