Konuyu ben açtım ama meselenin bu hale geleceğini tahmin etmemiştim
[url]https://i.hizliresim.com/evx9qr.jpg[/url]
Katipmiymis bu ya da evrak memuru mu? Peeeeh, bende avukat falan sanmıştım. Senin kadar bakmadım yolladiklarina.
bir avukat hakim yada savcı aldığı eğitim neticesinde gerek konuşması gerek hitabıyla gerek ağırlığıyla gerek bilgisiyle zaten kendini belli eder çokta incelenecek bir durum yok
Kalabalık olunca haklı olunmaz sadece uğultu çıkar.
Şimdi bende @selimbatu nun tarafına geçeyim.
Ne olacak, biz mi haklı olacağız?
Üslup konusuna girmem. Çünkü geçmişten gelen bir hususmu vardır, daha önceki postlarda biri diğerine iğneleyecimi konuşmuştur bilemem.
Oturup bunu araştırmaklada uğraşamam.
Hukukçu veya hukuk camiasında değilim ama google amca sağolsun.
@selimbatu'nun bahsettiği konuyu internette biraz araştırınca hukukta içtihatlar çıktı karşıma.
Yani öyle "bana yeşil yandı, ben basarım giderim" , "kornaya bastım uyardım" dayılığı sökmüyor.
İçtihat ve yargıtayın yorumu şunu söylemiş,
Yeşil yanması gaza basıp istediğin gibi geçebileceğin anlamına gelmez.
Yayaya kırmızı yandığı anda yaya yola çıkmış olabilir.
Araca yeşil yansa bile, hız sınırları dahilinde de olsa araç sürücüsü basar giderim diyemez.
Hatta araç sürücüsü kornaya bastım, uyardım deyip aradan sıyrılamaz.
Fren yaptığının, frenide yeterli şekilde yaptığını ispatlaması gerekir.
Şimdi bu durumda her vaka kendine özeldir.
Ama bir gerçek varki, "yayaya kırmızı, bana yeşil yandı, basar geçerim, yol hakkı bende, ben haklıyım" diye bir şey yok.
Avukatın veya bir arkadaşın ne dediğinin hiç önemi yok.
Yargıtay içtihadında "yeşil yandı, basarım diyemeyeceğinizin altını net bir şekilde çizmiş"...
Birde,
Koca adamlarsınız. Birbirinize laf sokmayı bırakın. Yandaş bulunca, kalabalık olunca, birileri sizi pohpohlayınca, sizin zannettiğiniz gibi haklıda olmuyorsunuz...
Burdan bakınca hem hoş bir manzara çıkmıyor ortaya, hemde pek bir komik görünüyorsunuz...
@celikat,
1. Sen değil siz. Ok!
2. Hiç yanılmam. Sizde beni yanıltmadınız. Sayfada aport vaziyette online bekliyorsunuz. Biri yazsın cevap yapıltırayım diye. Sadece tahminimden 5 dakika geç geldi cevabınız.
3. Sizi bir haftadır falan görüyorum forumda. Bu bir haftada ortamı grrdiğinizi, çaktırmadan fitil ateşlediğinizi gördüm.
4. Sonrada karşınızdakini sözlerinizle tahrik ediyorsunuz.
5. Karşınızdaki (aslında karşınızda olmayıp rahriklerinizle karşınıza geçen) size bir şey yazınca bu sefer onu uslup yanlış diye yaftalıyorsunuz.
6. Bu bahsettiklerim son 10 günde birkaç kez karşıma çıktı. O nedenle yazdıklarınıza itibar etmediğim gibi, mümkün olduğunca okumamaya çalışıyorum.
7. Size beyamca demeyi isterdim ama be yazıkki şu anki pozisyonda beyamca ben oluyorum
8. En doğruyu siz bilemeyebilirsiniz. Bazen susmak veya olabilirmi acaba diye şöyle bir düşünmek daha doğru olabilir...
Neyse fazla uzatmaya gerek yok. Nasılsa online vaziyette bekliyorsunuz cevap yazmak için. Sizi fazla beklemeyeyim.
Buyrun, buyrun sayfa sizin...
Akşam avukat olarak uyuyup,sabah katip hatta bizim beyamcanın tabiri ile evrak memuru olarak uyanmakta var kaderde. (bu ne demekse ). Gene buda iyi mübaşir,müstahdem vs de olabilirdim.(Ki tüm mesleklere saygım sonsuz) Oda yarına artık. Üzerinde mahkeme kaşesi esas/soruşturma numarası olan, tarafların açık adres ve kimlik bilgileri olan dosyaları teşir etmek harbiden de büyük suç hakim bey.Ha unutmadan söylediklerimin harfi harfine arkasındayım. Sizin gibilere insan hayatının dünyadaki tüm kurallardan daha önemli olduğunu birilerinin öğretmesi gerek.Hodri meydan.mahkeme katibi veya memuru olman kanunları bildiğini göstermez, bilmediğinde ortada zaten netice olarak evrak elemanısın ayrıca büyüklerine karşı alaycı ve saygısız davranışların gerçekten hiç hoş değil davranış ve düşüncelerini son derece yanlış buluyorum ayrıca mahkeme dosyalarınıda internette bu şekilde yayınlamanında bir cezası vardır elbet
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:24 ----------
bence bu kadar tartışan arkadaşlar bi gün buluşup videodaki durumu aynen simüle etsinler. birileri de farklı açılardan video çeksin, polis, dava herkes baksın sonucu da buraya yazsın.
Bu teklifide kabul ediyorum.Smüle değilde, kasti olarak,hak kendilerindeyken bir insanı bir canlıyı biçebileceğini iddia eden arkadaşlarla yüz yüze oturup konuşup tartışmak,tanışmak isterim medeni bir şekilde. Yer olarak hafta sonu hafta için heryer uygundur.
İşinize gelince anlayıp, gelmeyince anlamadım diyorsunuz. Daha öncede yaptınız başkalarıyla yazışırken. O zaman açayım biraz daha...
Hagop'un meyhanesindeki 20 yıllık rakı arkadaşları değiliz. Ben size sen, sana gibi hitap etmiyorum.
Ha bu arada sizin bana , sen, sana diye hitap etmenizde , size ancak sizin kendi zihninizdeki dünyada bana karşı üstünlük sağlamış etkisi yaratır.
Yargıtay içtihadı diyorum, anlamak istemiyorsunuz. Herşeyi kendi istediğiniz gibi kabul etmek ve ettirmek istesenizde, dünya öyle dönmüyor ne yazıkki.
Nasıl güzel söylemişsiniz hukuk hatalarla doludur diye. O zaman pekala o arkadaşın söylediği gibi durumlarda ortaya çıkıyor.
Mevzuatta iyi parmak oynatırım. O nedenle bulunduğum cemiyetlerde mevzuat ve devletle ilişkiler neredeyse hep benim sorumluluğumda olmuştur. Azcıkta olsa işleyişi bilirim.
Foruma benden daha önce üye olmuş olmanız, benden yaşça büyük veya herşeyi bilen olduğunuzumu gösteriyor ki, bunu söylüyorsunuz.
İsterseniz forumun kurucusu olun. Bu sizi haklı yapmaz.
Üslubunuzun doğru olduğunu siz iddia ediyorsunuz. Ama buradan öyle görünmüyor. Tam tersine kullandığınız kelime ve uslupla karşınızdakini tahrik ediyorsunuz.
Herşeyin en doğrusunu bildiğinize o kadar inanmışsınızki, bana "savunduğum adamdan" bahsediyorsunuz. Kimseyi savunduğum yok.
Onunda uslubunu tasvip etmiyorum. Ama adamı tahrik ediyorsunuz. Bu durumda kendinizi haklı göremezsiniz.
Gidin iki önceki kendi yazınızı okuyun, o beye hitaben yazdığınız. Size atfen hiçbir şey yazmadığı halde hakaret etmişsiniz (aleni olmasa bile satır aralarında görülüyor).
Neyse geçelim bunları.
Sanırım meyhane arkadaşı olmadığımız konusunda mutabığız.
Sen değil siz...
Ya keşke milli içeceğimizle birlikte Hagop'un meyhanesinde hep beraber tartışabilseydik iyiydi. Bu arada gerçekten varmı öyle bir meyhane? Varsa nerede?
Kumkapı Kör Agop Restaurant - 80 senelik mekan![]()
Tek tek cevap vermek yerine,
Duyar kastığım yok. Hangi fikri mantıklı, hangisini mantıktan uzak bulmam gerektiğini herhalde size sormamı beklemiyorsunuzdur.
Yazış tarzınızdan bu anlaşılmakta. Beyhude çaba içerisindesiniz, bilesiniz...
Konuları saptırıp farklı boyutlara getirmektesiniz. Daha önce yaptığınız gibi...
Kibir yapmanızada gerek yok. Kimse sizin kaç yıldır Gümrükçülük yaptığınızla ilgilenmiyor.
Velevki mevzuatın nasıl oradan buraya çekilebildiğini biliyorsanız, bu başlık konusunda da bunun böyle olacağını bilebilirsiniz.
Birisi bir fikir ortaya attığında illa o fikre muhalif olmak zorunda değilsiniz.
Üstelikte karşınızdaki direk size değil, ortaya yazmışken.
Üstelik yine tahrik edici kelimeler kullanarak karşınızdakini küçük düşürmeye çalışmanıza hiç gerek yok.
Katılmadığınız yönleri belirtirsiniz olur biter.
Tam tersini yaptığınız müddetçe bu türden yazışmalar sürer gider burada.
Sizin kaç yıl gümrükçülük yaptığınızla ilgilenmediğimize göre başlığın ana konusuna dönersek;
Teknik olarak araca yeşil, yayalara kırmızı yanıyor olsa dahi,
Bu, araca, "bana yeşil yanıyor basar geçerim" hakkı vermediği gibi,
Yayalarada, "burası yaya geçidi kırmızıda yansa, çıkar karşıya geçerim" hakkı vermiyor.
Bir kez daha hatırlatayım.
Hagop'un meyhanesindeki içki masası arkadaşınız değilim.
Ben halen size, sen şeklinde değil, siz şeklinde hitap etmekteyim!!!!
Yazın sonuna doğru şu salgında biraz azalırsa, Angry de alıp gidelim yahu![]()