Seyahat serbest..

Konu dışı belki ama yurt dışı turlar düşünen varsa çoğu shchengen ülkesini sınırlarını Türkiye hariç açıyor. En azından Temmuza kadar böyle Bilginiz olsun.

Motosikleti
Suzuki burgman 200
pazar gecesi acelesi olmayan çıkmasın yola.gece 12de istanbuldan kavimler göçü başlar

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Yağmur dolayısıyla 2 gün gecikmeli Bursa Balıkesir, İzmir, Kuşadası, Bodrum, Fethiye, Antalya, bakalım nasıl olacak. Kamp yapacağız genelde. Şuraya da uğra diyeceğiniz tavsiyeler güzel olur

Yağmur dolayısıyla 2 gün gecikmeli Bursa Balıkesir, İzmir, Kuşadası, Bodrum, Fethiye, Antalya, bakalım nasıl olacak. Kamp yapacağız genelde. Şuraya da uğra diyeceğiniz tavsiyeler güzel olur

Doğrudan kaş tarafina sürün,antalyada oyalanmayin

Akçagerme tarafinda çok guzel çadir atilacak yerler var.

Geceleri soğuk olur,efil efil ruzgar eser:cherry:

Ben,Xmax la içerideki o kötü yolda gittiysem siz enduro motorla rahat sakin yerler bulursunuz.

Motosiklet alma planini ertelemeseydim,izmirden çikip,iki motor mersin taşucuna dogru surecektik.

Nasip bakalim ne olur ne olmaz.

Şimdiden,Kazasiz belasiz cezasiz surusler..

Bursa da meşhur bir iskenderci vardı ulu cami taraflarında. Küçük bir yerdi oradan iskender. İzmir'de söğüş ve balık. Antalya'da Curcuna kokoreç ve keçi etini tepside yaptıkları bir yemek var mor soğanlı bunlar çok güzel gömülür. :cherry:

Bursa da meşhur bir iskenderci vardı ulu cami taraflarında. Küçük bir yerdi oradan iskender. İzmir'de söğüş ve balık. Antalya'da Curcuna kokoreç ve keçi etini tepside yaptıkları bir yemek var mor soğanlı bunlar çok güzel gömülür. :cherry:

Yasinim etme eyleme,dolaptaki son çeyrek sucuğu dün sabah gömdüm..evde etsiz mahsur kaldim:pr:

Dur hele,kenarda ton baligi konservesi vardi..

Haftaya Ankara da sokağa çıkma yasağı olmadan cuma günü Bartın Kastamonu arası pazartesi ye kadar kaçmak gerekli böyle bir etkinlik düşünen var mı? Bende katılmak isterim. Sıkıldım

Depom full P.Tesinden Cumaya kadar iş var. C.Tesi sabah marş basar benzin bitene kadar gazlarım.Sonra gene doldurur gene bitene kadar gazlarım.Nereye kadar giderim bilemem.

Yasinim etme eyleme,dolaptaki son çeyrek sucuğu dün sabah gömdüm..evde etsiz mahsur kaldim:pr:

Dur hele,kenarda ton baligi konservesi vardi..

Balık ve konserve kesinlikle olmaz. Çipurayı limon dilimleri ile atacaksın fırına yada deniz levreğini döküm tavaya atacaksın.

Aslında önümüzdeki aylarda Akçakoca ya gidip tekneyle açılıp Lüfer yakalanabilir hemen taze taze pişirip yersen çok acayip lezzetli geliyor. Hapis kaldık arkadaş motorsuz ya.

Balık ve konserve kesinlikle olmaz. Çipurayı limon dilimleri ile atacaksın fırına yada deniz levreğini döküm tavaya atacaksın.

Aslında önümüzdeki aylarda Akçakoca ya gidip tekneyle açılıp Lüfer yakalanabilir hemen taze taze pişirip yersen çok acayip lezzetli geliyor. Hapis kaldık arkadaş motorsuz ya.

Sarimsaklida papalina
Akçakocada lüfer
İzmirde karagöz,sarikanat
Sarozda istavrit
Beyşehir golunde kayabaligi(diger baliklar icin yem yapacaksin)

Sabah 4 te acilacaksin,mis gibi deniz kokusu,Başta yemleyeceksin,Spin atacaksin baba,spin...duruma göre dip oltasi

Semaverde olacak yaninda,demli çay,yakacaksin sigarayi..

Kafayi komple boşaltacaksin,ayakta terlik,sabah guneşine karşi muhabbet..derdi tasayi birakacaksin geldigin yerde..dalganin kayiğa vurdugu sesi dinleyeceksin..

Ahh ulan yazmasi kolayda..nereye derdi tasayi unutuyorsun..vay babam vayyy

Son düzenleme:

Şu eski oluk şeklinde kremitten bulacan. İiçine nevalesi, limonu, soğanı koyup, verecen toprak fırına.

Eskiden evimizin bahçesinde böyle yapardık.

Şu eski oluk şeklinde kremitten bulacan. İiçine nevalesi, limonu, soğanı koyup, verecen toprak fırına.

Eskiden evimizin bahçesinde böyle yapardık.

Müstakil evde büyüdüm sayılır. Dandik el yapımı bir fırın vardı bahçede. Yığma tuğlalardan yapılma. Her hafta bir kez bile olsa ateş yanardı. Arpacık soğanı ile çok güzel olurdu. Tadı daha yoğunlaştırırdı sanki. Ev hapsi geçen günlerde bu konu güzel oldu :)

Müstakil evde büyüdüm sayılır. Dandik el yapımı bir fırın vardı bahçede. Yığma tuğlalardan yapılma. Her hafta bir kez bile olsa ateş yanardı. Arpacık soğanı ile çok güzel olurdu. Tadı daha yoğunlaştırırdı sanki. Ev hapsi geçen günlerde bu konu güzel oldu :)

Soğan deyince,

Nenem kuzineli sobada,aluminyum siyah sapli tavada(kalayli)

Kirmizi soğani tereyaginda kavurur,uzerine yumurta kirardi,

Yaninada,ev yapimi taş gibi kaymakli yoğurt.

Her mahallede kara firinlar olurdu,konu komşu cuvalla unu goturur kadinlar pişirirdi..

Pişen ekmekleri,sofra bezi serdigimiz elarabasinda eve götururduk,mis gibi kokardi...sene 90 ilkokul 1. Siniftaydim.

Yanlız püf noktası balık kiremite yapışmayacak.
70 lerde alüminyum folyo yok.
Dedem balığın altına, üstüne kaşık marul koyardı yapışmasın diye. Mutlaka ege zeytinyağı, soğan ve limon dilimleri olacak içinde. Kiremitin üstü başka bir kremitle kapatılır. Sağına soluna marul tıkardı.
O zaman limon ve soğan tam siniyor balığa...

Yanlız püf noktası balık kiremite yapışmayacak.
70 lerde alüminyum folyo yok.
Dedem balığın altına, üstüne kaşık marul koyardı yapışmasın diye. Mutlaka ege zeytinyağı, soğan ve limon dilimleri olacak içinde. Kiremitin üstü başka bir kremitle kapatılır. Sağına soluna marul tıkardı.
O zaman limon ve soğan tam siniyor balığa...

Abi baliği birde mermerde dene..

Baligin Suyunu içinde birakir..lokum gibi yapar..

Hoşçağgalın gidiyom ben hazırladım nevaleyi 00:00'da Akçaya yolcuyum.

o nasıl oluyor. Mermeri mangalın üstünemi koyuyoruz? Anlamadım nasıl yapıldığını.

Mermeri harlı közün icine gömeceksin.

30dk beklese yeter,mermeri maşayla kenara al.

Mermer sicakligini uzun sure korur.

Uzerini bezle temizle,cok az zeytinyagi veya sivi yag gezdir.baliklari diz.

Rahat bir sekilde 1 kg baligi pisirir o mermer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar