R25 Kesiciye Girmiyor

Birkaçdır başıma geliyordu dün uzun bir süreden sonra tekrarlayınca sormak istedim. Pazartesi servise götüreceğim ama sizden de başına gelen tecrübelilerinden bilgi almak istedim.

Bilindiği üzere R25 14.000 devirde kesiciye giriyor . Dün gazlarken düz yolda motorum kesiciye giremedi 13.500 de tıkandı sürekli gaz açıp kapatıyor gibi üstünde beni zıplattı eğer ki sağlam tutmasaydım atardı beni üstünden. Gazı bıraktım tekrar denedim yine aynı olayı yaşadım.

Belli bir müddet sakin gittikten sonra tekrar denedim 2. vitesten itibaren açtım gazı hem 2 de hem 3 de kesiciye girdi rahat bir şekilde bunun sebebi nedir ?

Motoru ilk aldığım zamanlarda da bir kaç defa yapmıştı göz ardı etmiştim. 16.000 km de bujileri değiştirttim bakımlarını eksiksiz zamanında yapıyorum çok sıkıştırmıyorum yakıt tüketimim 4.0 litre.

Birde 5 ila 8 bin devir aralığında ( devir duyabildiğim devir aralığı bu ) belki de üst devirlerde de devam ediyordur ama motorun sesinden duymuyor da olabilirim neyse bahsettiğim devir aralığında bir ses geliyor sanki çay karıştırırken kaşıktan ses gelir ya öyle bir ince ses geliyor bir kaç arkadaşa sordum contalarda sıkıntı olabilir dedi. Neden yapar o ses neyin habercisi ?

büyük sıkıntıların habercisi. subab vuruyor. ama rodeo gibi zıplatmasını bende anlamadım. gözümde de canlandıramadım

Neden böyle subab vurmaya başladı ki ? kilometre düşük ve benden daha sert kullanan kişiler var motorlarını onlarda böyle bir problem yok ben sakin kullanmama rağmen anlayamadım bunu. Belki önceki sahibi sert kullandı ama bu da bakımlarda ortaya çıkmaz mıydı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------

Silindirin birisi çalişmiyor olabilir.

Bunu söyleyen de oldu inan o kadar çok şey söyleniyor ki hangisi doğru bilmiyorum böyle giderse komple motoru mu aşağı indireceğiz 16.000 de ki makineyi
Conta diyen var
Bujilerden diyen var
Buji kablosundan diyen var
Silindir çalışmamasından diyen var

Yokuş aşaği dene bakalim.

Olmadi,supap ayarlarinda bir yanlişliklik olabilir.8 valf oldugu icin,diger silindirin supaplariyla ayni olcude ayar yapilamamis olabilir.

Bu arada uzerine alinma kardeşim,

Bu R25 lerin çektiği çile nedir böyle.

Bu motorun 2.elini almak cidden tam rus ruleti..

Son düzenleme:
sen ustaya götür ne diyecekse usta desin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

Olmadi,supap ayarlarinda bir yanlişliklik olabilir.8 valf oldugu icin,diger silindirin supaplariyla ayni olcude ayar yapilamamis olabilir.

cbr 250 nin de hakkını yemeyelim. o da çekiyor çileyi

Ruh haline göre takılıyor makine yarın çıkartayım deneyeyim hiçbir yokmuş gibi kesiciye girer. İnan aldığımdan beri yok şurası yok burası derken soğumaya başladım desem yalan olmaz. Aldığımda hiçbir problemi yoktu espertizden de olumlu rapor çıkmıştı ama ben ne kadar narin baksam o kadar naz yapmaya başladı. Bu arada sırada oluyor da o çay karıştırırmış gibi çıkan sese çözüm bulmak lazım rölantide devir yükseltince çıkmıyor ses ama hareket halindeyken gaz açınca duyulmaya başlıyor inşallah subaplar düzgündür.

Ruh haline göre takılıyor makine yarın çıkartayım deneyeyim hiçbir yokmuş gibi kesiciye girer. İnan aldığımdan beri yok şurası yok burası derken soğumaya başladım desem yalan olmaz. Aldığımda hiçbir problemi yoktu espertizden de olumlu rapor çıkmıştı ama ben ne kadar narin baksam o kadar naz yapmaya başladı. Bu arada sırada oluyor da o çay karıştırırmış gibi çıkan sese çözüm bulmak lazım rölantide devir yükseltince çıkmıyor ses ama hareket halindeyken gaz açınca duyulmaya başlıyor inşallah subaplar düzgündür.

En kötü senaryo,egzantrik dağitmiş olabilir.

Dogru ayarlandi mi acaba?

Bir diş atlak takildiysa.

Motor tam senteye getirildi mi?

Kafan karismasin,en iyisi guvendigin bir ustaya baktir.

Bu sekilde kullanma motoru

Bu egzantrik zincirine güvendiğim bir ustaya götürmüştüm o yaptı bujilerini de o değiştirdi güzel yapmıştı motor ona bırakmadan önceki halinden çok çok iyiydi geri adlığımda ama bu seferlik servisine götüreceğim adam gibi baksınlar

Kafam karıştı valla karışacağı kadar kime neye inanacağım bilmiyorum ilk motorum bir de oda var

sen ustaya götür ne diyecekse usta desin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------

cbr 250 nin de hakkını yemeyelim. o da çekiyor çileyi

R25 kadar çekmiyor emin ol,

En azindan cbr250 kullanan kisiler,cbr500 le kapişmiyor.

Silindirin 1 tanesi çalışmıyor olsa sesinden anlardın. Silindir çalışmazsa cod:30 hatası verir ekranda.

Türkiye de ikinci el 250 CC, ss.görünümlü motor neden alınmaz diye başlık açsaymış daha dogru olurmuş , içerigi aynı kalabilirdi.başlıgıda.içerige eklenirdi tam olurdu.

Bu egzantrik zincirine güvendiğim bir ustaya götürmüştüm o yaptı bujilerini de o değiştirdi güzel yapmıştı motor ona bırakmadan önceki halinden çok çok iyiydi geri adlığımda ama bu seferlik servisine götüreceğim adam gibi baksınlar

Kafam karıştı valla karışacağı kadar kime neye inanacağım bilmiyorum ilk motorum bir de oda var

kardeşim bu adamı dinlersen kafayı yersin şu forumdaki sayılı boş adamlardan birisidir :D

kardeşim bu adamı dinlersen kafayı yersin şu forumdaki sayılı boş adamlardan birisidir :D

Silindir çalışmama gibi bir durumu yok olsa büyük ihtimal anlarım hem sesi farkeder hem titreşimi farkettirir silinidr çalışmaz ise.

Yaarın gideceğim bakalım servise inşaat kötü bir problem çıkmaz teşekkür ederim mesajlarınız için

motoru açtıracaksın. o zaman çıkar neyin ne olduğu. umarım paran vardır. r25e binip masraftan kaçmak pek doğru olmaz. zaten daha 16bin kilometrede. uzun süre rahatça kullanmak için bu tür şeylerden çekinmene gerek yok.

gençler bu silindir çalışmama mevzusunu niye büyüttünüz bu kadar? tam ne olduğunu okumadım ama eğer öyle bir şeyden şüpheleniyorsan şunu yap;

motor soğukken marşa bas. elini motordan çıkan iki silindire değdir. ikisi de aynı anda ısınıyor olması gerek. birisi geç, birisi erken ısınması doğru çalışmadığına işarettir. ikisi aynı anda ısınıyorsa muhtemelen sıkıntı orda değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar