R25 Kesiciye Girmiyor

gençler bu silindir çalışmama mevzusunu niye büyüttünüz bu kadar? tam ne olduğunu okumadım ama eğer öyle bir şeyden şüpheleniyorsan şunu yap;

motor soğukken marşa bas. elini motordan çıkan iki silindire değdir. ikisi de aynı anda ısınıyor olması gerek. birisi geç, birisi erken ısınması doğru çalışmadığına işarettir. ikisi aynı anda ısınıyorsa muhtemelen sıkıntı orda değildir.

MT-R25 Serisinde Pistonlarda sensör mevcut. Eğer silindirleden birtanesi çalışmıyorsa kod:30 gibi bir hata veriyor ve motor marş basmıyor :)

fazla yağ konmasından kaynaklı olabilir mi.
keşke o sensör benim ducatide de olsaydı. silindirlerden bitanesi çalışmayınca sente attı diye
organlarımdan bitanesinin bitanesine karıştığını sanmıştım.

MT-R25 Serisinde Pistonlarda sensör mevcut. Eğer silindirleden birtanesi çalışmıyorsa kod:30 gibi bir hata veriyor ve motor marş basmıyor :)
dostum dediğin kod sübap ayarını falan bilmez. yanlış sübap ayarıyla tam olarak çalışmaz ama yine de çalışır. geç ısınarak tepki verir. yani senin dediğin kod muhtemelen bujiyi okuyarak veya ateşleme bobinine bakarak yazıyor.

İlk yazdigim yorumda detayli yazdim saniyordum meğer editlememisim.

Silindirin birinin çalişmamasindan kastim,

Sente ayarinin ve supap ayarinin bozuk olmasi,ve diger silindirle senkron calişmamasi olayiydi.

Kisaca,piston krank milinden aldigi hareketle her turlu cevrim yapar(çalisir) ama,4 zaman cevrimi tam olmaz,yanma işini gerceklestirmez veya kesintili duzensiz yanma yapar.

Piston,yinede (fiziksel) olarak çalişir.silindir icinde yanma olmaz,iş ve güç uretemez.

Zaten arkadas 13.500 rpm den bahsediyor.

O devir bandinda,motor zaten hizini,ataletini kazanmiş,o esnada silindirin birisinin calismadigini anlamasi cok zor.

Hee,dusuk devir ve hizlarda,belli eder kendini,vuruntulu calisma,detenasyon yapar.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ulen hem devir 13.5 de kaldı kesiciye girmedi deyip hem de motorumu sert kullanmıyorum demek kulağa pek hoş gelmiyor...

İlk yazdigim yorumda detayli yazdim saniyordum meğer editlememisim.

Silindirin birinin çalişmamasindan kastim,

Sente ayarinin ve supap ayarinin bozuk olmasi,ve diger silindirle senkron calişmamasi olayiydi.

Kisaca,piston krank milinden aldigi hareketle her turlu cevrim yapar(çalisir) ama,4 zaman cevrimi tam olmaz,yanma işini gerceklestirmez veya kesintili duzensiz yanma yapar.

Piston,yinede (fiziksel) olarak çalişir.silindir icinde yanma olmaz,iş ve güç uretemez.

Zaten arkadas 13.500 rpm den bahsediyor.

O devir bandinda,motor zaten hizini,ataletini kazanmiş,o esnada silindirin birisinin calismadigini anlamasi cok zor.

Hee,dusuk devir ve hizlarda,belli eder kendini,vuruntulu calisma,detenasyon yapar.

Düşük devirde vuruntulu çalışma detenasyon yapmıyor dediğim devirde o sıkıntıyı gösteriyor güç kaybı atiklik onlarda hiç bir sorun yok çok şükür

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:58 ----------

Ulen hem devir 13.5 de kaldı kesiciye girmedi deyip hem de motorumu sert kullanmıyorum demek kulağa pek hoş gelmiyor...

Şu forma mesaj yazmak için yazmayın az mantıklı cümle kur sen motorunu hiç devirli kullanmıyor musun R25 ne kadar 250lilik olsa da racing makina adamlar boşuna 15bin devir koymamış yeri geldi mi aç sündür o torku beygiri hisset diye koymuş , arada bir sündürmek o gücü hissetmek sert kullanmak değildir , sert kullanmak sürekli kesicide gezmek zamansız vites artırıp düşürmek ciğerini almak yani anlatabildim mi eğer ki öyle kullansaydım zaten 4 litre yakmazdı 5.5 litre altına düşmezdi büyük ihtimal gereksiz saçma saçma yazmayın bu mesajlarınızı

Bulunduğunuz ikametteki Yamaha servisine gösterin bence tamirciden ziyade. Belki basit bir şeydir mekanik şeyler insan yapımı arada sırada olabilir öyle şeyler ama yine de önlem alıp aklınızda soru işaretleriyle binmemeniz faydanıza olur. Ayrıca gözünden dahi esirgersen cidden sorun çıkartıyorlar 😂

Bulunduğunuz ikametteki Yamaha servisine gösterin bence tamirciden ziyade. Belki basit bir şeydir mekanik şeyler insan yapımı arada sırada olabilir öyle şeyler ama yine de önlem alıp aklınızda soru işaretleriyle binmemeniz faydanıza olur. Ayrıca gözünden dahi esirgersen cidden sorun çıkartıyorlar 😂

Randevu aldım gideceğim Yamaha servisine . Gözüm gibi baktıkça şımardı az pasaklı dursun diyorum da altından daha iyi değerleniyor ilerde faydasını görürüz inşallah güzel bakmanın :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------

Konya Yamaha bayiisi bir işe yaramıyor maalesef gittim bariz sıkıntısı olduğu belli motorla bir iki tur atıldı yakıttan yapıyor hiçbir problemi yok denildi şimdi ne yapacağım ben daha büyük bir sıkıntı çıkarırsa ne olacak elimde mi kalacak motorum ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar