Sevgili Motobey, öncelikle hoşgeldin! Motorunu sevmene sevindim, sıpa bağımlılık yaratıyor değil mi?
Hemen dişliden gelen şıkır şıkır ses sorunun cevabını vereyim. Sen de yazmışsın ama demekki bundan olduğunu farketmemişsin, o ses (büyük ihtimalle) zincirinin aşırı gergin olmasından kaynaklanıyor. Ben bu sorunu arka iç lastik değişiminden sonra lastikçinin ben farkında olmadan zinciri aşırı gerdirmesi sonucu yaşadım. Serviste 1.5-2 cm civarında esneme yapacak kadar gevşettirdikten sonra sorun çözüldü. Bazen zincir aşırı gevşekse (bol) de böyle sesler gelebilir, o da zincirin ön dişliye yakın bir yerde alt şase borusuna değmesinden kaynaklanır. Orayı bir plastikle kaplarsan şıkırtı kesilir ve şase demirin de zincirin de hasar görmez. Bir de zincirin üstte kalan kısmının, yine ön dişliye yakın olan tarafta şase demirine sürtmesini engellemek için beyaz plastikten U şeklinde bir parça vardır, onun arada sırada kayması söz konusu olabilir, onu da kontrol et. Gerekirse o plastiği bağlayan vidayı sık. Zincirine bakım yapmayı da ihmal etme. O da sese neden olur.
Kontaktaki problem nedeni ile ışıkların sönmesi problemi ilginç. Benim başıma gelmedi. Demekki Çinli'lerin sürekli vidalarını kontrol etmekte fayda, gevşek adamlar bunlar biraz

)
Bir ara yakıt tüketim bilgilerini de paylaşırsan seviniriz.
Bu arada, benzin musluğunun kaçırması sorunu bende olmadı, ama benzini musluğa götüren borunun ucundan çatlaklar oluşmuştu. Oraları da bir kontrol et. Bende kaçağa neden olmadı bu durum ama yine de servise gösterip, sanayiden adamakıllı, yerli malı yurdun malı hortum aldırıp taktırtmıştım.
Görüşmek üzere, kazasız belasız sürüşler.
Not: Tüm arkadaşlar için söylüyorum çantanızda muhakkak 1 tane alın lambası veya gidona monte edilebilen fener bulundurun. Ne olur ne olmaz, ben daima güçlü bir alın lambası taşırım çantamda. Motor gece bozulsa veya far patlasa ya da Motobey'in örneğindeki gibi sönse ne olacak? Allaha emanetiz demektir.