Normal de bir şey yazmayacaktım fakar bir açıklama yapmak istiyorum. ister tepki çeksin, ister hoşunuza gitsin, isterse de bu postum report yesin.
Ben giresunluyum ve doğma büyüme istanbulda yaşıyorum.
Her sene yazın, mutlaka köye giderdik.
Babaannem sırtında 40 Kilo sepet ile fındık taşır, dedem kahvede kağıt oynardı.
babaannem o kadar çalıştıktan sonra eve geldiğinde, dedem ondan yemek hazırlamasını ve çay yapmasını isterdi.
yani tembel bir memleketin tembel dedelerin torunlarıyız.
Kadınlarımız, bahçede çalışır ,evde çalışır, hatta babamı üniversite okutmak için 3 tane dere geçip 7 km yol yürüyormuş ve bahçede büyüttüğü tavuğu bostanı satarak babamı okutmuş.
şimdi ben eğer bahsettiğiniz ve ön yargınız gibi
"Cinsiyetçi" olmuş olsaydım, bu bahsettiğimi anlatır mıydım?
bazı çoluk çocuk bana faşist demiş, hatta terorist demeye bile yaklaşmışlar. burada forum sitemizin yaş ortalamasını gayet iyi anlıyoruz ve hizalıyoruz.
ben kadınların erkeklerle her konuda eşit olduğunu iddia ediyorum, fakat erkeğin ve kadının kendisine özel bazı yetenekleri vardır.
örnek verecek olursak, deprem olduğunda erkekler " vay an... si.... oneydi lan" diyip soğuk kanlı olabiliyorken,
bir kadın "ay ay ayyyy ayyyyy ayyy oyyyy oyy uyyyy yyyyyy uuyyyy " diye tepki verebiliyor.
bir köpek havladığında erkekler : " gel an... si.. oğlu gel, deyip eline taş alıp köpeği kovalayabilir "
bir kadın ise gene : " ayyyy ayyyyy eğğğğğ iğğğğğ öğğğ " diye bağırır.
şimdi size burada bahsettiğimi araba ile kıyaslayacağım
bir erkek önüne araba kırdığında, kornaya basmak yerine yanına yaklaşır ve "lan a..... oğluu önüne baksana " diye tepki verebilir.
bir kadının önüne kırdığınızda kadın ise, iyice gazlamaya devam eder ve size yol vermez.
gene bir motorcu soldan ilerlediğinde sol şeritte hızla seyirediyorken, önünde erkek şöföre selektör yakıyorsa, erkek şöför bir süre görmezden gelir ve sonra sağ şeride geçip ona yol verir ve sonra onun arkasına geçip, sisler uzunlar ne varsa açar ki bu bir küfür niyetlidir.
aynı şekilde sol şeritten ilerlediğinizi ve önünüzde kadın olduğunu düşünün, kornaya bastınız, selektör yaktınız, hatta camdan çıkıp bağırdınız, ama kadında tepki yok. yolu izliyorsunuz. kadın sizi görmüyor, çünkü koltuğunu ayarlamamış,aynasını ayarlamamış, hadi ayarladı diyelim. Türk kadınlarının bencilliği ve egosu burada da konuştu, " sağ taraftan geçsene kardeşim ne rahatsız ediyorsun beni "
şimdi,
şunu söyleyeceğim. yaklaşık 8 yıldır motor sürüyorum. müthiş bir motosiklet pilotu değilim, asla da olamayacağımı da biliyorum.
fakat ben doğma büyüme istanbulluyum ve bu şehrin trafiği bitmiyor.
şehirde zengin adam çok, her manitasının altına araba çekiyor.
ceza yesede umursamıyor, çünkü parasını ödüyor.
ben bu trafikte kadın sürücü gördüğüm an uzaklaşıyorum.
gerçekçi olalım abi, kadınlarda ayna kontrolü yok. panik var, çok panikliyorlar.
ben kadınlara beceriksiz demiyorum ki, kadınlar çok iyi mühendis olabilir, yazılımcı olabilir, keskin nişancı olabilir, satış danışmanı olabilir, denetmen olabilir her şey olabilir.
ama trafik onlar için ve bizler için güvenli değil.
netice bir candan bahsediyorsak, kadınların ehliyet alması zorlaştırılmalı ve kesinlikle trafikte en az 2 saat araba sürdürülerek ehliyet verilmeli.
ayrıca tek isyanım kadınlara değil.
50 yaş ve üzeri insanların ehliyetleri kontrolden geçirilmeli, 60 yaş üstünün ehliyeti alınmalı.
herkes iyi şöför olacak diye bir kanı yok.
bakın size çok eski bir videomu yollayacağım,
cahillik işte kız arkadaşa bir motor öğretecektim,
nasıl durdu bilmiyorum ama allah korudu diyebilirim,
tam 5 sene önce eski kız arkadaşıma motor sürmeyi öğretiyorken,
o yüzden ve o yüzden,
cinsiyetçi olduğumu kabul etmiyorum.
zaten kaba olarak da şunu söylüyorum,
haşmet abimiz amerikadan çok konuşacağına gelsin istanbula ben evimde bir hafta ağırlamaya razıyım,
bir hafta kuryelik yapsın motoruyla, bakalım düşünceleri aynı olacakmı ?
haşmet abimizin yaptığı şu oluyor,
LA da bir restoranda yemeğini yiyor, egosuz kızlar ile araç veya motor sürüyor, herkes iyi eğitimli vs.
ama gelip türkiye için konuşabiliyor.
hayır arkadaşkar,
izmirde ki adam bile istanbul için konuşmamalı. biz metropol bir şehiriz ve bu şehirde sadece istanbullular yorum yapabilir.
buraya da noktayı koyuyorum.
kırdığım varsa kusura bakmasın ama gerçekçi olmak gerekiyor.