Herkes herkese laf yetiştirmiş

Bazı arabalarda devirdaim pompası trigere bağlı bazılarında V kayışına. Genelleme yapmak mantıksız. Su devirdaim olmazken fanın çalışması birşey ifade etmez diye düşünüyorum. Sıvı soğutmalıda vites aşağı yokuş aşağı inilmesi bence en mantıklısı. Hem su devirdaim olacak, hem devir rölantinin üstünde olacağı için enjeksiyon sistemi yakıt göndermeyecek, hem fan çalışarak ve de havanın çarpmasıyla su daha çabuk soğuyacak. Eğer yokuş inmiyorsak soğutma sisteminde sorun yoksa fanın susmasını bekleriz. Soğutma sistemi sorunluysa kontağı kapatıp arıza giderilmeli. Hava soğutmalı için 240km yol yaptıktan sonra Bolu Dağı'nın son yokuşunu debriyaja basarak inip benzinliğe girmiştim, ufak ihtiyaç molasından sonra silindir kapağını ellediğimde ılıktı, debriyaj kapağı el yakmayacak derecede sıcaktı. Tek molayla 420km yol geldim durmadan yol boyu debriyaj kapağını elleyip ısısının elimi yakacak dereceye gelince mola vermeyi düşünüyordum.(Şehiriçi sürüşte debriyaj kapağı el yakıyor) Bu da gösteriyor ki hareketli halde iken hava motoru yeterince soğutabiliyor.(ufak cc için)