nakedden racinge gecmek?

ahe

Aynen öyle haklısın, pulsar daha iyi duruyor deseydik bajaj fanboy u olacaktık. Kıyasta mt 7 daha iyi dedik diye o tarafın fanboy u olduk :) Yarın da başka bir konuda ikisini dener ve tarafımı seçerim boyboylukta. Sonuçta kıyas yapıp kendi tecrübemizi söylemek ne haddimize :)

gardaşım tecrübene bir şey demiyorum sadece mt 07 sınıfındaki motosikletlere göre durmuyor. pulsar 200 ile kıyaslıyorsan zaten başka bir problemm var

gardaşım tecrübene bir şey demiyorum sadece mt 07 sınıfındaki motosikletlere göre durmuyor. pulsar 200 ile kıyaslıyorsan zaten başka bir problemm var

Hocam konuyu açan yapmış o kıyası. Zaten o yüzden yorumu da o şekilde yaptı herkes. Konuyu açan onu soruyorken “Yahu sen ne kıyaslıyorsun o ikisini. Kıyaslamaya uygun bir motora geçseydin’ diyemeyiz sonuçta :) Fanboyluk esprisi de forumun genelinde olan bir şey. Ona bir atıfta bulundum sadece.

atladiginiz bir kisim var iki motoruda cidde sure surmus birisi olarak yuksek hizda hic bir motor oyle aman aman durmaz arkadaslar 180-190 diyorsunuz bu hizlar cok yuksek heleki abs nin katkisindan bahsetmis arkadas oyle bir konu yok uygun frenlemede etkin bi abs den cok daha kisa fren mesafesi elde edilir belliki arkadas tecrubesiz kalmis biraz, bana kalirsa guzel motordur mt 07 150 nin sonrasinda cok dengesiz bir motor sadece frenlerde tabikide yetersiz kaliyor o suratta cogu motorda oldugu gibi

ahe

atladiginiz bir kisim var iki motoruda cidde sure surmus birisi olarak yuksek hizda hic bir motor oyle aman aman durmaz arkadaslar 180-190 diyorsunuz bu hizlar cok yuksek heleki abs nin katkisindan bahsetmis arkadas oyle bir konu yok uygun frenlemede etkin bi abs den cok daha kisa fren mesafesi elde edilir belliki arkadas tecrubesiz kalmis biraz, bana kalirsa guzel motordur mt 07 150 nin sonrasinda cok dengesiz bir motor sadece frenlerde tabikide yetersiz kaliyor o suratta cogu motorda oldugu gibi

bu nasıl yorum ya hahahahahsdfda :queen:

hocam yanlıs anlama da inatla durmuyor diyorsun, duruyor sen durduramıyorsun :)

Yüksek hızla giderken aniden durmasını mı beklıyorsun bilmiyorum ama bildiğim cogu sürücü kursu mt07 ile eğitim veriyor kolaylıgından dolayı.

Daha iyi duranlar vardır elbet ama mt07 de gayet duruyor
Ucuz parçası çok herkeste var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------

Abs nin ne işe yaradığını bilmeyen bir kardeşimiz. Antiblock braking system. Yani fren blokajına karşı sistem örgütlenmesi. Kilitlenmeyi engelliyor. Daha iyi fren yapmayı sağlamıyor

Hem abs siz hemde absli kullandım uzun süre
Abs durma mesafesinde kısaltma gibi bir gayesi zaten yok halbuki frenlemesi iyi ön arka disk neden sen durmuyor diyorsun acaba kaprinde yada balata diskte mi sıkıntı var bence sen önce onları kontrol ettir gerçi 200km ike gidip 3 sn de durmayı da beklemek yanlış kardeş de frenlemesi öyle kötü değil ama onu bil

Mt07 nin çok iyi frenleri yok ama kendisi için gayet yeterli frenleri var.
Frenleme hissine etki eden birkaç şey;

Lastik
Fren hidroliği
Balata durumu

Kötü/bitik bir lastiğiniz, yıllardır değişmeyen bir fren hidroliğiniz ve bakım namına ucuza kaçılarak takılmış dandik bir balatanız olmasın? Yada beklentiniz fazla?? Aklıma başka birşey gelmedi mt07 çok güzel bir sokak motorudur siz racing gibi kullanırsanız size sadece fren olarak değil her anlamda yetersiz gelir.

hocam yanlıs anlama da inatla durmuyor diyorsun, duruyor sen durduramıyorsun :)

Yüksek hızla giderken aniden durmasını mı beklıyorsun bilmiyorum ama bildiğim cogu sürücü kursu mt07 ile eğitim veriyor kolaylıgından dolayı.

Daha iyi duranlar vardır elbet ama mt07 de gayet duruyor

Sınav ve eğitim boyunca 30 km hız yaptık hocam. Ayağımı koysam dururdu. 🙂

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------

MT 07 eğitimde kullandım fakat fren işi bilemem fakat diğerlerinden ne kadar kötü olabilir ki ?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Konu durmaya gelmişken.Ben ani birşey gerekmediği sürece sürekli motor freni kullanıyorum.Sürekli kullanımda bunun bir zararı olmaz demi?

motor freni 2 şekilde kullanılır, bir tanesi oldukça yararlı iken diğeri biraz zararlıdır ve mecburiyet dışında kullanılmamalıdır.

1- yararlı olan şekil; 5 bin devir civarı gidiyorsundur ve hızın 70 civarıdır ve ileride hafif bir viraj vardır ve bu durumda gazı bırakırsın ve motorun 4 bin devire doğru yavaş yavaş düşer iken hızın 60 civarına düşer ve buna motor freni denir yani sen sadece gazı bırakmak ile 10 km hız düşersin ve bunu debriyaj sıkıp frene basmak yerine sadece gazı bırakarak yaparsın ve bu normal bir şeydir.

bunu herkes kullanır zaten ve debriyaj balatasını eskitmez çünkü debriyaj sıkmıyorsun ve kavrama zaten bırakmadığı için sürtünme olmuyor, zaten tutmuş durumda ve motora hava yakıt karışımı gitmediği için silindir içerisinde piston havayı sıkıştırırken kompresyondan ötürü motoru yavaşlatıyor. bu pek zararlı değildir.

2- zararlı olan şekil; 5 bin devir 70 civarı hız ile gidiyorsun ve yokuş aşağı denk geldi ve dedin ki ben bu yokuşu boşta inmek istiyorum. bu sebep ile debriyajı sıktın ve motor 80 km hıza 90 km hıza 100 km hıza çıktı fakat ileride önün tıkalı yani şeritler dolu ve yavaşlaman gerekti ve bu durumda frene basmak yerine debriyajı bırakacaksın fakat motor 100 km hız ile giderken boşta olduğu için 1500 devir çeviriyor ve sen istersen dünyanın en yumuşak debriyaj bırakışını yap sonucunda 100 km hız ile motor 8 bin devirde dönmek isteyecektir ve 1500 ile 8 bin devir arasında fark kapanana dek hatrı sayılır bir sürtüşme olacaktır, gerek debriyaj balatası olsun gerek krank milinin biyel koluna bağlandığı nokta olsun gerekse piston ile silindir gömleği arası olsun her yer normalden bir miktar daha fazla sürtüşmeye mağruz kalacaktır ya da debriyajı çok yumuşak bırakırsın ve piston krank falan zorlanmaz ama bu seferde debriyaj balatan aşırı biter.

çözüm ise şudur, 100 km hıza çıkmışsın ve debriyaj sıkılı olduğu için motor 1500 devirdedir ve debriyajı bırakmadan önce gaz verir en azından motoru 7 bin devire çıkarırsın ve öyle bırakırsın debriyajı, bu durumda debriyaj balatan pek eskimez, silindire biyel koluna ani yük bindirmemiş olursun yani sorun teşkil edecek bir durum olmaz.

evet durum bundan ibaret, eksiğim varsa düzeltin lütfen.

edit: freni patlayan araçlar 2. yöntemi kullanırlar. ya da 2. yöntemde sorun çıkmaması için dediğim gibi motorun devrini mevcut hızda gerekli olan bir devire yaklaştırıp bırakırlar debriyajı.

Bak bak neler olmuş burada neler? Mt-25 çok dengesiz, titriyor, viraja yatırınca önden sekiyor. Amortisörleri çok yumuşak dediğimde, fanboyluk yapanlar, mt-07’nin frenleri durması için yeterli dediğimizde tetakkuza geçmişler. Demekki Yamaha benim motora kıyak geçmiş. İbrede 180’le giderken ve önüme araç çıktığı zamanlar ben hızımı kontrol altına alacak kadar frenlerini iyi olarak görüyorum. Bir yarışçı olmadığım içinde milisaniye farkları ayırt edemeyeceğimi belirtiyorum. Her kim ki sertifikasını gösterir ve şu kötüdür der ise sorgulamadan( o makineyi kullanması şartı ile ) söylediğini kabul ederim.

Bu arada,bazi kullanicilarin yaptiği basit hatalarda var,

Debriyaj manetini çekip frenleme yapiliyor ise buda durma mesafesini uzatir,motor kompresyonu+frenleme olacak şekilde.

motor freni 2 şekilde kullanılır, bir tanesi oldukça yararlı iken diğeri biraz zararlıdır ve mecburiyet dışında kullanılmamalıdır.

1- yararlı olan şekil; 5 bin devir civarı gidiyorsundur ve hızın 70 civarıdır ve ileride hafif bir viraj vardır ve bu durumda gazı bırakırsın ve motorun 4 bin devire doğru yavaş yavaş düşer iken hızın 60 civarına düşer ve buna motor freni denir yani sen sadece gazı bırakmak ile 10 km hız düşersin ve bunu debriyaj sıkıp frene basmak yerine sadece gazı bırakarak yaparsın ve bu normal bir şeydir.

bunu herkes kullanır zaten ve debriyaj balatasını eskitmez çünkü debriyaj sıkmıyorsun ve kavrama zaten bırakmadığı için sürtünme olmuyor, zaten tutmuş durumda ve motora hava yakıt karışımı gitmediği için silindir içerisinde piston havayı sıkıştırırken kompresyondan ötürü motoru yavaşlatıyor. bu pek zararlı değildir.

2- zararlı olan şekil; 5 bin devir 70 civarı hız ile gidiyorsun ve yokuş aşağı denk geldi ve dedin ki ben bu yokuşu boşta inmek istiyorum. bu sebep ile debriyajı sıktın ve motor 80 km hıza 90 km hıza 100 km hıza çıktı fakat ileride önün tıkalı yani şeritler dolu ve yavaşlaman gerekti ve bu durumda frene basmak yerine debriyajı bırakacaksın fakat motor 100 km hız ile giderken boşta olduğu için 1500 devir çeviriyor ve sen istersen dünyanın en yumuşak debriyaj bırakışını yap sonucunda 100 km hız ile motor 8 bin devirde dönmek isteyecektir ve 1500 ile 8 bin devir arasında fark kapanana dek hatrı sayılır bir sürtüşme olacaktır, gerek debriyaj balatası olsun gerek krank milinin biyel koluna bağlandığı nokta olsun gerekse piston ile silindir gömleği arası olsun her yer normalden bir miktar daha fazla sürtüşmeye mağruz kalacaktır ya da debriyajı çok yumuşak bırakırsın ve piston krank falan zorlanmaz ama bu seferde debriyaj balatan aşırı biter.

çözüm ise şudur, 100 km hıza çıkmışsın ve debriyaj sıkılı olduğu için motor 1500 devirdedir ve debriyajı bırakmadan önce gaz verir en azından motoru 7 bin devire çıkarırsın ve öyle bırakırsın debriyajı, bu durumda debriyaj balatan pek eskimez, silindire biyel koluna ani yük bindirmemiş olursun yani sorun teşkil edecek bir durum olmaz.

evet durum bundan ibaret, eksiğim varsa düzeltin lütfen.

edit: freni patlayan araçlar 2. yöntemi kullanırlar. ya da 2. yöntemde sorun çıkmaması için dediğim gibi motorun devrini mevcut hızda gerekli olan bir devire yaklaştırıp bırakırlar debriyajı.

Güzel anlatmışsın dostum.
Mesela ışıklara yaklaşıyorum vites 4veya 3 de hızım(100)
Çok seri bir şekilde 3 2 1 düşerim(arkayı kitlemeden veya motoru sarsmadan stabil bir şekilde)devir çok yüksekte tutmadan.
El alışkanlığı nasıl anlatacam bilmiyorum:)
Debriyaj-Gaz(Aragaz verir misali)-Vites düşürme(Seri bi şekilde tekrar belirtiyorum motoru sarsmadan stabil bir şekilde yavaşlayarak)
Aslında bunu sormuştum bu şekilde motor freni yapmanın acaba zararı varmıdır diye :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu arada,bazi kullanicilarin yaptiği basit hatalarda var,

Debriyaj manetini çekip frenleme yapiliyor ise buda durma mesafesini uzatir,motor kompresyonu+frenleme olacak şekilde.

Üstat yanlış hatırlıyor da olabilirim aldığım eğitimlerde bir ekol vites ufaltıp frenlemeyi tavsiye ederken bir diğer ekol panik fren anında vites ne olursa olsun debriyaja asılıp öyle frenleme yapmayı öğretmişti. Bana kalırsa fren yapmama taraftarıyım :)

Mt07 giden ama duramayan bir makina,

Kullanicisi alinmasin gucenmesin ama,250cc şasesine 74hp lik makina takip ``Abi buda boyle olsun denilmiş``

Tipki fazer600 kuzeni gibi...

Hiiç mt09,Z900,sv650 lere yükselmden,en az 50km Mt07 tracer kullanin ne dedigim net anlaşilir.

MT-07 gider ve durur. 250cc şasesine 74 hp makine takılmış denmiş ancak kesinlikle sallama bir bilgi! Kaldı ki İki zamanlı 250cc bir arazi motosikletine hiç bindiniz mi?

Kusura bakmayın da yazınızı gören bunların hepsini onbinlerce kilometre her koşulda ve farklı setupla kullanıp yorum yaptığınızı düşünür.

50km MT-07 Tracer kullandım, ne dediğinizi hala anlamadım. Sanırım bende sorun var :bounce:

MT-07 gider ve durur. 250cc şasesine 74 hp makine takılmış denmiş ancak kesinlikle sallama bir bilgi! Kaldı ki İki zamanlı 250cc bir arazi motosikletine hiç bindiniz mi?

Kusura bakmayın da yazınızı gören bunların hepsini onbinlerce kilometre her koşulda ve farklı setupla kullanıp yorum yaptığınızı düşünür.

50km MT-07 Tracer kullandım, ne dediğinizi hala anlamadım. Sanırım bende sorun var :bounce:

Kullanmadiğimi nereden biliyorsunuz?

Sallama bir durum yok,182kg lik bir araçtan bahsediyoruz,rakipleri 210-220kg bandinda geziyor.hee ağirlik herşey demek değildir ama iki teker bir araçta heleki devirli bir makinada gereklidir(kullanilan malzemenin yoğunluğunu gösteren),ismi şu an aklima gelmedi mt7 lerin şasesine takilan konstrüksiyon parça vardi esnemeyi onleyen.buradan yola cikabiliriz.vs.

Kullanmadigim motosiklet hakkinda yorum yapmam,

Çıplak 7 de kullandim tracer de.

Anlaşilmayacak bir durum yok,tracer fren ve stabilite anlaminda düz 7 den bambaşka.daha iyi tutunan daha kontrollu daha rijit bir yapida

Bu arada,mt7 keyifli ve kivrak,sorunsuz bir motosiklet,resmen istanbul trafigi için uretilmiş bir makina,hakkini yemek olmaz.

Son düzenleme:
Kullanmadiğimi nereden biliyorsunuz?

Sallama bir durum yok,182kg lik bir araçtan bahsediyoruz,rakipleri 210-220kg bandinda geziyor.hee ağirlik herşey demek değildir ama iki teker bir araçta heleki devirli bir makinada gereklidir(kullanilan malzemenin yoğunluğunu gösteren),ismi şu an aklima gelmedi mt7 lerin şasesine takilan konstrüksiyon parça vardi esnemeyi onleyen.buradan yola cikabiliriz.vs.

Kullanmadigim motosiklet hakkinda yorum yapmam,

Çıplak 7 de kullandim tracer de.

Anlaşilmayacak bir durum yok,tracer fren ve stabilite anlaminda düz 7 den bambaşka.daha iyi tutunan daha kontrollu daha rijit bir yapida

Bu arada,mt7 keyifli ve kivrak,sorunsuz bir motosiklet,resmen istanbul trafigi için uretilmiş bir makina,hakkini yemek olmaz.

Kullanmaktan kastımı yukarıda belirttim. Üzerine binip bin km sürmekten bahsetmiyorum, motosikleti kullanmaktan bahsediyorum! O bahsettiğiniz parçanın ne olduğunu da biliyorum, MT-07' lerimin birinde de kullanmaktayım. Yani şu anda mevcutta takılı olanla olmayanı da beşer dakika ara ile binip inip kullanabilirim. Hala Mt-07' yi bir pist ve hız makinesi olarak görüyorsunuz. MT-07' yi keyfen birkaç kez söküp takmış biri olarak da makinenin birçok kısmını, kullanan birçok kişiden daha iyi bildiğimi de rahatlıkla söyleyebilirim ki teknik özellikleri için basit bir arama yeter. Lütfen yanıltıcı bilgiler vermeyin. Nedir Tracer' ı MT-07' den daha rijit yapan şeyler? Arka çatalın birkaç santim uzun uluşu ile makine dinamiklerinin değişmesi mi? Arka amortösör mü? Arka zincirdeki fazladan 4 bakla mı? Selenin tek parça oluşu mu? Ön çatal mı? Peki frenlerinde ne fark var izah ederseniz aydınlanıcam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar