- Konu Yazar
Selamlar,
motor hakkında çok bi bilgim yok. o yüzden biraz basit bi soru soruyo olabilirim.
2 tane motor var özelliklerine bakıyorum ve karşılaştırma yapmak istiyorum. ama açıkçası çok da birşey ifade etmiyor bana.
1.
Motor hacmi (cc) 649
Motor Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, 16 supaplı, sıralı 4 silindirli, DOHC
Maks. Güç (kW@dev/dak) 70 kW @ 12000 d/d
Maks. Tork (Nm @ dev/dak) 64 Nm @ 8500 d/d
2.
Motor Hacmi 689 cc
Motor Özelliği 2 silindir, 4-subap, 6 vites
Motor Gücü 74.8 hp @ 9000 rpm.
Tork 68 Nm @ 6500 rpm.
güç olarak karşılaştırdığımızda ne yorum yapabiliriz bu 2 motor hakkında? özellikle merak ettiğim, biri 70beygir 12bin devirde, diğeri 75 beygit 9bin devirde olmaları ne anlama geliyor. biri daha az beygir üretiyor ama daha fazla devir çeviriyor ama diğeri daha fazla beygir üretiyor ama daha az devir çeviriyor. bunlar ne anlama geliyor?
ve birinin 2, diğerinin 4 silindir olması genel performans açısından nasıl bi fark yaratıyor?
Teşekkürler.
motor hakkında çok bi bilgim yok. o yüzden biraz basit bi soru soruyo olabilirim.
2 tane motor var özelliklerine bakıyorum ve karşılaştırma yapmak istiyorum. ama açıkçası çok da birşey ifade etmiyor bana.
1.
Motor hacmi (cc) 649
Motor Sıvı soğutmalı, 4 zamanlı, 16 supaplı, sıralı 4 silindirli, DOHC
Maks. Güç (kW@dev/dak) 70 kW @ 12000 d/d
Maks. Tork (Nm @ dev/dak) 64 Nm @ 8500 d/d
2.
Motor Hacmi 689 cc
Motor Özelliği 2 silindir, 4-subap, 6 vites
Motor Gücü 74.8 hp @ 9000 rpm.
Tork 68 Nm @ 6500 rpm.
güç olarak karşılaştırdığımızda ne yorum yapabiliriz bu 2 motor hakkında? özellikle merak ettiğim, biri 70beygir 12bin devirde, diğeri 75 beygit 9bin devirde olmaları ne anlama geliyor. biri daha az beygir üretiyor ama daha fazla devir çeviriyor ama diğeri daha fazla beygir üretiyor ama daha az devir çeviriyor. bunlar ne anlama geliyor?
ve birinin 2, diğerinin 4 silindir olması genel performans açısından nasıl bi fark yaratıyor?
Teşekkürler.