- Motosikleti
- 2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Burada tartışılması gereken tek şey yakıt değil. İstanbul üsküdarda yaşıyorum iş yerim leventte. 1.5 dci clio ve 1200 süper tenerem var. Arabam otomatik olmasına rağmen motosikletimin yarısını yakıyor. Fakat saat 8 de uyanıp benim gibi 9 da iş başı yapacaksanız otomobile binmek gerçekten çılgınlık. Üsküdarla levent arasını biliyorsunuz arada sadece bir köprü varbazen 2 saat sürüyor işe gitmem otomobille. Ayrıca işe gitmek yetmiyor katlı otoparkta bazen 20 dakika yer arıyorum. Motosikletle evden işe gitmem 14 dakika sürüyor
Üstelik kolayca park ediyorum. Yine akşam çıkarken yandex mandex düşünmek zorunda kalmıyorum.
Sonuç piskolojik olarak motosiklet açık ara çok daha ekonomik.
Yakıt olarak otomobil daha ekonomik
sigortası bakımı ıvırı zıvırı kişiden kişiye değişkenlik göstereceği için hesaba katmadım.
Bu arada tavsiyem lpgli ikinci el araç almayın. Alacaksanız birazdaha bekleyin dizel alın, ya da lpg si olmayan benzinli alıp lpg kitini siz taktırın sonradan başınız ağrımasın.
Merak etme yakıtın da (yukarıdaki şartlarda) arabandan az gelir. Hoş kazanılan vakte bakınca yakıt iki kat fazla olsa ne yazar, şahsen vaktim acayip değerli...