1 Saat Boyunca 8000 Üzerinde Gitmek

Merhabalar. Malum önümüzde kavurucu sıcaklar var. Pulsar 200 ns Sakarya - Beylikdüzü arası 2-3 haftada bir gidip geliyorum. 110-120 km/h gittiğimde motor 7-8bin devir arasında gidiyor haliyle. 40 dakika ila bir saat arasında mola veriyorum yani 1 veya 2 mola. Sizce bu durum ne kadar sağlıklı ?

mola vermeden de gidebiilrsin
senin açından daha sağlıklı tabi kendini dinlendirmiş olursun.

Hararet, yağ yakma, blok zorlama vb sıkıntılarla karşılaşmaktan korktum her yolcuğumda. Lakin herhangi bir sıkıntı yaşamadım hatta çok memnun kaldım motorumdan. (Titreşimi söylemiyorum 😂 )

dinlenmeden de sorunsuz gidersin bakımlı ve soğutma sisteminde sorun yoksa tabi

Ben rs200 ile gaz kolunu sonuna kadar çevirerek bağırta bağırta bütün yolu gidiyorum. Hiç bir sorun olmuyor.

acaba sürekli son viteste kullanmak ileride o vitesin dişlisinde bir problem yada daha erken aşınmaya yol açar mı, misal bu arkadaşımızın motosikleti sürekli bu şekilde uzun yolda kullanılıp yüksek km lere geldiğinde bir sıkıntı olurmu ?

acaba sürekli son viteste kullanmak ileride o vitesin dişlisinde bir problem yada daha erken aşınmaya yol açar mı, misal bu arkadaşımızın motosikleti sürekli bu şekilde uzun yolda kullanılıp yüksek km lere geldiğinde bir sıkıntı olurmu ?

hiç bir sıkıntı olmaz

Aksine surekli vites değiştirilmedigi icin daha sağlıklı bir viteste gitmek.

Yoksa o disliden bu disliye gecerken asinmalar daha fazla oluyor

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Hararet, yağ yakma, blok zorlama vb sıkıntılarla karşılaşmaktan korktum her yolcuğumda. Lakin herhangi bir sıkıntı yaşamadım hatta çok memnun kaldım motorumdan. (Titreşimi söylemiyorum )

bu söylediklerinin hiç biri olmaz, gönül rahatlığıyla istersen 10 saat durmadan gidebilirsin. 7-8 bin devir o motorun sevdiği tork verdiği devirler zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------

hiç bir sıkıntı olmaz

yağsız kalmadığı sürece dişlilerin ömrü bitmez denecek kadar uzundur, dişlilere zararı debriyajsız vites değiştirerek verebilirsiniz.

Antalya'nın sıcağında 300 km yolu,4.5 saatte,hava soğutmalı,ybr 125 ile molasız bir şekilde yol alıyordum.
Pulsar 200 ns yi 1 saatte etkilemez,sıkıntısız gidersin

Korkulacak sorun değil o devirlerde yağın tamam makina hararet yapmıyorsa yada aşırı ısınmıyorsa sorun yok keyfine göre sürüşler bu arada hendekten merhaba hafız

haftada 2 kez antalya Isparta gidiyorum drift le tapagaz şuanlık bi sıkıntısını görmedim birak 8 bin deviri, devir saati 360 derece dönüyor :) 60-70 kmde bir yarim saat mola ver blok sogusun birşey olmaz

Hepinize teşekkür ederim öncelikle. Şüphelerim gitti sayenizde. 9 ay önce başladım motora anca öğreniyorum bazı şeyler e haliyle bu tarz düşünceler oluyor. Bu arada serdivandayım 2-3 haftada bir istanbulda oluyorum. Serdivana yolun düşünce beklerim :)

Ben de yeni aldığım 2003 Kanuni Seyhan 125 ile 6.000 - 6.500 deviri geçmemeye dikkat ediyordum uzun yolda. Geçen gün 10 - 15 dakika 7.000 - 8.000 devirde gittim, motor daha rahatladı sanki. Acaba bu tip küçük motorların sağlıklı uzun yol devir aralığı 7.000 - 8.000 midir?

Depo bitene kadar git sıııntı olmaz kesinlikle lastiklerin yumuşak ise 2 saatte bir dur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar