Nasıl saçmalamışsınız.
En basitinden doktorun ne olduğundan bile heberiniz yok. doktor öss de 10.000 e girmiş demektir.
sizin okulunuzda da olan
akıllı uslu işine bakan çalışkan çocukların bir araya toplanıp bir kitle oluşturması demektir.
Bu çocuklar
saldırganlık yapmayan , ödevlerini sorumluluklarını zamanında yapan ve kültürel seviyesi de yüksek insanlardır.
Bu insanlar evet gençliğinden beri ilmek ilmek hayatlarını ördükleri için canını riske atmak istemez. kaybedecek bir şeyi vardır. bu yüzden malzemenin kalitelisini alır.
büyükbaş hayvan ticareti yapan maho aga ise dünya kadar parası da olsa gider çin malı malzeme taktırır.
Gerçekten gereksiz bir alınganlık. neyse.
" antfriz yerine su koyar" Peki nolur antifriz yerine su koyulur ise?
------Kış olan memlekete giderseniz antfriz masrafı yapmanız gerekir.
" hava soğudu kar lastiği aldım. canım emanet , gidip lassa veya petlas alacak halim yok. " Lassa alan ölüyor mu acaba?
------Ölmüyor. ama lastikleri ekmek arası yapacak değilim. yazın satarken aracın yanında vereceğim hepsini. en kalitelisini.
" trafik sigortası 1000 tl kasko 1250 tl yaptırdım. " bu çok şaşırtıcı bir bilgi "
------Maliyet hesabı için yazılan bir bilgi. (bunu da anlamak bu kadar mı zor)
" lastiği çin malı alır. " Çin malı lastiğin arabaya olan faydası veya zararı nedir?
------Lastikle beraber satılıyor benim bildiğim araba. lastikleri çıkarıp kamyon kasasında gönderen daha görmedim ben.
" yağı motul veya elf değil de çin malı koydurur." Çin malı koyunca motor çabuk aşınıyor değil mi?
------Burda artniyet devreye tamamen girmiş. oldukça çaresizce saçmalamışsınız.
" akü bitince şarj ettirir öyle devam eder. alanın elinde patlar." Akü şarj edince ne olur demiyorum, cevabı vermişsiniz, patlak akü ile bir araba çalışmaz, akü yeni de olsa, eski de olsa muhakkak vadesi geldiğinde değişmesi gereken bir parçadır zaten.
------Şarj ettirerek ömrünü uzatabilirsiniz. ama benim çalımama ihtimali olamayacağı için (nöbete gitme , icaba gitme) direk yenisini almak zorundayım.
" silecekler balatalar bitmiştir. bu yüzden pert kaydı yazılabilir arabaya, haklısınız.
------Ben aldığımda hepsi bitikti. ben satarken hiçbiri bitik durumda olmayacak.
İşin özü şu ki, insanları ötekileştirmeyin
------İnsanları ötekileştirmiyorum ki ben.
ben bir doktoru "km sini düşürek de şunu 500 tl pahalı satak gardaşşş" derken hayal edemiyorum.
bu pazarlamacıları ötekileştirmek değil.
doktoru berikileştirmek.
Doktorlar zengin, Doktor olmayanlar sefil mantalitesindesiniz.
------Hiç de değilim. Zenginlik bir ölçüt değil. Yukarıda da yazdım doktorlar en naif kitlelerden biridir.
bahsettiğiniz arabayı altın ile kaplasanız ve 45 bin TL 'na satsanız, gerçekten tercih edeceğim son araba olur,
------ Ne olur tercih edeceğiniz son olmasın yoksa kalbim kırılır :thumleft:
Bundan sonra sosyal statüsü veya devlet memuru olmayan arkadaşlar da, ilan başlıklarına " Zenginden " veya "Fakirden" veya " İşçi'den " şeklinde başlık atarlar artık.
------ Bir esprisi varsa atabilirler tabiki. mesela mühendisse insan ben mekanik bir mala nasıl davranması gerektiğini biliyor en azından diye düşünürum.
Tartıştığımız şeye bak ya. km düşürüp , emniyet kemerine direnç koyup , arabayı aldıktan sonra senelerce yağını bir kere bile değişmeyen bir ortalama toplumda yaşıyoruz. Toplumun ortalaması bu.
Ortalama insan bu yani.
Doktorlar olarak bir kümeye aldığın insanlar tabi ki ortalaması
daha doğru
daha dürüst
maddi durumu daha iyi
daha düzenli
daha sorumluluk sahibi.
Bunu tartışmak çok abes değil mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:35 ----------
kesin konuşmamak gerek ama sizin açınızdan mantıklı.
Diğer kesim de parası az olan insan da daha uzun omurlu olsun diye cok dikkat eder diyor.
Bunun doktor vs. ile alakası yok. Adam ilanına doktordan satılık X yazarsa pozitif bir algı oluşturuyor ancak yüzyüze konustugunda selam ben X dedıgımde MErhaba Bende Doktor Y dediği anda alacağım varsa da almam.
-----MErhaba Bende Doktor Y dediği anda alacağım varsa da almam.
Hmm bu sanırım doktor egosu vs şeklinde.
Ben çalıştığım şehirde sokakta çarşıda sorana devlet memuru diyorum arkadaşım. illa nerde derse filanca köyde öğretmenim diyorum. Merak etme yani. Doktorun doktor olduğunu söyleme gibi bir egosu yok.
O ego toplumun hayalinde.
Hatta bazıları kendi doktor olsa alnına dr.x diye yazdıracak bir grup insan var.
insanların o kadar sefil şeylerle birbirlerini ezmeye çalıştıklarını görüyorum ki. demek doktor olsa neler olacak.
yok ama doktor egolu. toplum egosuz.
toplumun kadınları takılan taki ile birbirlerini acımazısca ezmeye çalışıyor ama egosuz.
erkekleri bindikleri araçlarla birbirlerini ezmeye çalışıyor ama egosuz.
ama doktor egolu. Egoist doktorlar. siz ne yapmışsınız ki? anca 10 senelik emek vermişsiniz. nasıl mesleğiniz söylersiniz?