Yamaha motosikletin kitapçığında "ille Yamalube kullanmalısınız" yazıyor mu? Yoksa "10W40 JASO MA " tarzı markadan bağımsız standartlara uyan bir yağ mı şart koşuyor?
Tıtın. Anahtar burada. Biraz hortlatmışım ama..
öncelikle gider düzgünce konuşursanız hemen hemen tüm Yamaha servisleri (hadi benim muhattap olduğum 3 tanesi olsun) istediğinizde yanınızda getirdiğiniz Motul'u koyuyorlar. Ben MT-25'im varken Motul ile gitmiştim en son. Burada anahtar nokta şu.
İleride bir garanti problemi olduğunda, servis kaydına baktıklarında yağı göremiyorlar, ve ne yağ kullanıldı sorusu başlıyor. Sen Shell Helix 20-50 koydum Ferrari yağı baboli falan dersen motor çok güzel garanti kapsamı dışında da kalır. Ama öyle bir şey olmayacağı için pratikte olabilecek gerçek hayat senaryolarını konuşalım.
Yamaha Türkiye yağın ne olduğunu bilmiyoruz kayıtlı değil diyerek garanti dışına çıkartmaya çalışacaktır. O gün yapılan işlemler için fotoğrag / video gibi belgeler oluşturun, size red geldiğinde konuyu Yamaha EU'ya taşıyın. JASO MA sertifikalı misal bir Motul 7100 kullanıldığını belgelemeniz halinde Yamaha motoru garantiden falan çıkaramaz.
Zaten bunun adli sonucu bu yönde olduğu için yetkili servisler dışarıdan gelen yağ ile işlem yapmama yolunu seçerler, ki haklarıdır bu. Gidin Borusan'a elinizde Motul ile ne diyorlar bakalım
Benim önerim, motosiklet kullanan her insan basit el ayak motor kabiliyetlerine sahiptir / olmalıdır. Yağı kendiniz değiştirin.
Daha tapa contasını değiştiren servis de görmedim, filtrenin oring'ine yağ süren de görmedim, yağ filtresini torklayan da görmedim. Hadi torklamadın bayi elinle sık bırak, düşmana vurur gibi kastırıyorlar filtreyi.
XJ'nin 600-1500-5000 bakımlarını yetkili serviste yaptırdım ben. Onran sonra 10-15-20 kendim yaptım, 20'de bujileri de kendim değiştirdim. 25 geliyor yine kendim yapacağım. Tavsiye ederim.