Bahsettiğiniz durum, motor soğukken, otomatik jikle devrede, hava/gaz karîişımı zengin, buda silindirde yanma esnasındsa piston sonuna kadar itiliyor demek. Türkce terimini bilmiyorum, ama almancada langhuber etkisi yaratıyor, yani gt motorun aksine piston itilerek daha uzun bir yll alıyor.Yani motor daha torklu çalışıyor. Yeni bmw motorlarına bakmadım, eski bmw motorları hep langhuber'di. Gazı saldıktan sonra, devir düşerken, motor hala itiş sağlıyor. Birde, düşük hızda orta devirlerde tork en etkinken, otomatik jikle, zengin karışım dahada uzun süreli torka sebep oluyor, olabilir. Motorsikletin açısıda yana yattıkca badanaj ehtimali yükseliyor. Tabi, birde lastik tipi, durumu ve basıncı bunu dahada tetikliyor olabilir.
Soğuk motorda, jikle devredeyken, motor gücü farklı davrandığından, gazı sakin ve daha dikkatlı kullanmakda fayda var.
Birde lastik hava basıncını lastikcide motorun üzerine otururken baktırın. Lastik en uygun şekilde yola oturması gerek. Lastikci bilir. Önerilenle, gereken hava basıncı farklı çıkabilir. Gereken havayı uygulayın. Tekeriniz düz bassın.
üstadım ben de pilot road 4 gt kullanıyorum. ancak özellikle motor soğukken (sıcakta da yapıyor ama daha az) virajda biraz olsun gaz açayım anında arkadan kayıyor.. lastik üretim tarihi itibariyle daha yeni sayılır. 2 yıl önce üretilmiş ve 12 bin km dir motosikletin üzerinde.. virajlarda kaymaktan kastım diyelim ki keskin bir viraja geldiniz ve bir yola bağlantı yapacaksınız.. hızın 5 e 10 a düştüğü noktalardan bahsediyorum. yola bağlanırken biraz açınca gazı hemen sarmaya başlıyor ve tehlike yaşatıyor.. (basınçlar fabrika verisinden 1 psi daha fazla basıyorum. ve elbette lastik soğukken kontrol ediyorum.. nedeni ne olabilir acaba..