Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zero bildiğim kadarıyla herhangi bir dev firma desteği olmadan bu halde bir son ürün üretmiş durumda. Az para değil tabi ama bayağı bir insan içinde fazla sayılmaz. Tesla işin magazin kısmı bence. Elle tutulur ürün üretebilen Zero uzaya motosikletini gönderebilecek güçte bir firma mı? Bilmiyorum bir bakmak lazım ama zannetmiyorum. Yani bu adamlar bu kadarını yaptıysa Honda istese neler yapar acaba..?
Zero on kusur senedir uretim yapiyor. Ilk modelini 2010'da gormus, acaip sasirmistim. Tabi o zamanki simdiki SR ve DS modeli gibi degildi, cok daha basitti. En eskilerden, ve hala basariyla devam eden tek marka bildigim kadariyla. Son 5 senedir tamamen modernlestirdiler modellerini, ayarlanabilir suspansiyonlu ve ABS'li. DSR'i test ettim ve cok begendim. Kullananin etkilenmemesi mumkun degil. Hizlanma muthis. Sessizlik surreal. O zamanki fiyati Superduke ile hemen hemen ayni oldugu icin tercih etmedim.
Guzel tarafi bakimi yok. Cunku motor yok. Yag, su, hava filtresi yok. Degistirilmesi gereken aku yok. Belt kullandigi icin zincir yok. Motoru isitma sorunu yok. Komsuyu rahatsiz etme sorunu yok. Hararet yok. Fren icin motoru sarj ettiginden balata ve disk degisimi de daha az. Yakit masrafi benzinin beste biri kadar, ki benzin de cok ucuz burada... Avantaji cok yani. Ancak tum gun 10 saat dag yollarinda gezeyim zor biraz....
Tesla'ya gelince. Magazin kesinlikle degil. Artik hemen hemen her yerde Tesla goruyorum, cunku 3 modeli nispeten hesapli. Nissan Leaf'ten daha fazla var, ki Leaf piyasaya cok daha erken girmisti. Tesla Amerika disinda cok satmiyor olabilir, cunku Amerika icine yetistirmekte bile zorlaniyorlar. Model X (jip, SUV) ve S te goruyorum arada, ama daha nadir. Malum, cok daha pahalilar.
Uzaya araba gonderme olayi Elon Musk'in Tesla'nin yaninda SpaceX'in de CEO'su olmasindan kaynaklaniyor sanirim. Uzaya en fazla yuk tasiyabilen Falcon Heavy roketinin kargo kapasitesini test etmek icin gonderilmisti galiba zaten degil mi? Yoksa sirf araba icin ozel roket kaldirmis degiller. Zaten Tesla'nin o kadar haybeye harcayacak parasi oldugunu da zannetmiyorum. Ucu ucuna isliyor sirket. Yaptigi sey de kolay degil. Dupeduz koklu araba sirketlerine rakip oldular, zar zor. ARGE'leri kuvvetli ama. Otonom suruste BMW, Mercedes dahil tum firmalarin fersah fersah ilerisindeler.
Son düzenleme: