Borsa vs Döviz vs Tl faiz

Dediğinizi forex de oynayanlar görse gülerler size. Bence bilmediğiniz konu da yorum yapmayın. :)

İlk 1990 yılında petkim hisseleri halka arz edildiğinde 100 lot almıştım. O gün bu gün amatörce takip ederim. Ha bir şeyler öğrendiğimi veya bildiğimi idda edemem.

Ne günlerdi be kupon keser temettümüzü alırdık. Hala temettü veren birkaç şirketin üç beş lotu var. Hiç bu güne kadar kar amaçlı al sat yapmadım o yüzden forex cileri bilmeden kendime güldürebilirim o konuda haklısınız.

Seçimlerden sonra borsa çıktı - döviz düştü. İstanbul belli olunca gene borsa çıktı, döviz düştü. Bu ne demek ? Sermaye taraf değiştiriyor ve yeni pozisyon alıyor demek. Artık AKP dönemi kapanıyor, bunu gördüler ve ona göre pozisyon alıyorlar. ( AKP geldiğinde de benzer şeyler olmuştu) Çünkü daha ekonomik sıkıntılar başlamadı, bundan sonra başlayacak ve iktidar bunun altında ezilecek, kafası çalışan herkes bunu görüyor. Treni ilk terk edenler canını kurtarır. Sona kalan enkazı kaldırır.
Öyle sanıyorum işte. Bakalım nasıl olacak.

merkez bankasının döviz rezervinin 15 milyar doların altında olduğuna dair açıklamalar var.

yani;
merhaba fakirler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Doviz falan pek kafam almaz. ama param olsa bir kısmıyla bir miktar bitcoin alırdım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dolarcılar müjdeeeeeeee,

geçmiş olsun hepimizeee,umarım doğru çıkmaz.Yazık oldu lan ulkeye :(

Sıradan vatandaşın dolarla işi yok, onun için etkilenmiyor. E bırakın elinde dolar olan vatandaşımız kar etsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sıradan vatandaşın dolarla işi yok, onun için etkilenmiyor. E bırakın elinde dolar olan vatandaşımız kar etsin.

ahaha."mevduatların %55 i dovizde... vatandaşımız kazanıyoreee.." diyebilir birileri.Kimler soyler tahmın etmişinizdir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
sonuç olarak dolar mı oyro mu...
yoksa TL den faiz mi yiyelim... ( haram maram diyollar ama ... :thumleft:

teb 1000/19 veriyor... :cherry:

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Yeniden mi seçim yapacaklar? Ne diyonuz siz yaa? Gerçi sorun yok bu sefer Ekrem İmamoğlu daha fazla fark atarak kazanır.

Motosikleti
D400
çokomelli bakanımıza güvenim sonsuz

IMG_20190401_015000.jpg

Ben demiyorum. %52 öyle diyor.

Maalesef :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

sonuç olarak dolar mı oyro mu...
yoksa TL den faiz mi yiyelim... ( haram maram diyollar ama ... :thumleft:

teb 1000/19 veriyor... :cherry:

Döviz de faiz de aslında paranin dünya piyasasındaki değerini koruyor yani üzerine ekstra kazanc getirmiyor. Paranin değerini korumak anlaminda kısa dönemde faiz uzun dönemde döviz daha mantıklıdır ugrassizdir ve daha az streslidir

Maalesef :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:57 ----------

Döviz de faiz de aslında paranin dünya piyasasındaki değerini koruyor yani üzerine ekstra kazanc getirmiyor. Paranin değerini korumak anlaminda kısa dönemde faiz uzun dönemde döviz daha mantıklıdır ugrassizdir ve daha az streslidir

Birinci boğaz köprüsünün 150 milyon dolara yapıldığını biliyor musunuz? Şimdi bırak o fiyatı bilmem kaç katına aynısını yaptırmak mümkün değil demek ki senelere dolarda dayanamıyormuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar