Ucak olayi Lego'lardan biraz daha karmasik. Oyle "jet motoru taktim oldu" demeyle olmuyor malesef...
Makul yorum yapabilmek icin biraz vakit harcayip okuyup ogrenmeniz lazim...
Mesela buradan baslayabilirsiniz: "multirole combat aircraft" nedir, ne ise yarar, hangi ucaklar bu sinifa dahildir:
https://en.wikipedia.org/wiki/Multirole_combat_aircraft
geç o wiki miki işlerini ben sana 13 yaşımdan beri abone olduğum milli savunma dergileri ve istersen silah endüstrisi hakkında bir kaç kitap veriyim okumaya ordan başla.. :mrgreen:
o işleride bilmeyene sakla sen.. zaten dergileri vericek yer arıyorum dağ gibi oldu.. :mrgreen:
jet motoru lego yapmak kadar kolaydır istersen sana jet motorunun tarihini anlatıyım kısaca ilk almanlar ikinci dünya savaşında buluyor ama geçmişi teorimsel denemeler birinci dünya savaşına uzanıyor o zaman ki kullanım amacı başka ama aktif ilk almanlar yapıyor bu sırada ingilizlerde testler yapıyorlar savaş bitiminde amerikalılar ingilterenin elindeki bütün gizli silah denemelerini alırken jet motoru teknolojisinide alıyor.. bunun nationalda belgeselide vardır.. hatta jet motoru ile test yapıcak olan ama yapamayan ingiliz pilotunda röportajı vardır. ve ilk denemeleri böylelikle amerika yapıyor aktif olarak.. jet motorunun esas dünyada tanınması lanse olması kapışması ise kore savaşında ruslarla amerikalılar arasında oluyor.. sanırım bu kadar tarih bilgisi yeterli olur..
vel hasıl jet motoru nerdeyse 100 yıllık bir teknoloji ve gizli gizemli hiç bir yanı yok. internete girsen bugün jet motoru hakkında yapısı yapılışı hakkında hertür proje çizim bilgiyi bulursun.. yani lego kadar basittir işi bilen mühendislerin elinde..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:25 ----------
insan herkesi kendisi gibi sanırmis :wiinkk:
isim gucum var benim yahu... fi tarihinde wikipedia'da konuyla ilgili ne kadar makale varsa okumus olmamin faydasi. Keske sen de her zaman oldugu uzere işkembe-i kübradan sallamak yerine azicik okuyup, ogrenip, sonra fikir belirtmeyi denesen bir kerecik olsun... Sacmaladigin ortaya cikinca seviyesizlesmek zorunda da kalmazsin hem... Bu da bi fikir.
fi tarihinde ne okuduysan alayı palavra yazılarında zaten battıkça battın kendile çelişkiye düşdün gittin eğitim uçaklarını f35 lerle aynı kefeye koydun ordan girdin burdan çıkdın bizmi işkembei kübradan atıyoruz hadi ordan.. :mrgreen: zora gelince konuları değiştir daldan dala atla bak önceki sayfalarda örtbas etmeye çalışıp konuyu değiştirdiğin mevzulara girmiyorum bile.. :mrgreen:
Neymiş F22 satılmıyormuş bak öyle demedim böyle dedim olmadı t50 şöyle dedim öyle dedim böyle dedim ben böyle dedim sen nededin sen şöyle dedin.. işin gücün bilmediğin konularda top çevirip kelime oyunları yapıp haklı çıkmaya çalışmak.. :mrgreen:
Geçende aynı şeyi yaptın kapağı yedin suratına neymiş 20 sene sonra şöyle dermişim ben benim adıma bir şeyler yazdın.. sana ne dedim ben bugün ne diyorsam 10 sene öncede 15 sene öncede aynısını dedim dedim sana bu forumdaki 10 sene önceki yazımı bulup koydum oraya.. hırs yapsam 15 sene önceki yazımıda bulurdum..
ne oldu ayy efendim şöyle vay efendim böyle yanlış anlaşılma oldu gene çevirdin topu .. ses etmedim..
Son düzenleme: