Konuyu takipp etmeden sonundan ortasından atlarsanız olucağı budur..
adam eğitim jeti dedi.. bende idda ediyorum eğitim uçağının jetini yapmak basittir .. gittiniz j31 motorlarına bilmem nerelere.. j31 j20 gibi 2 mach lık hızlara çıkıcak motoru yapmak tabiki bir mühendislik uzmanlık ister. konuşduğumuz o değil..
orda konuşulan kıçı kırık bir eğitim uçağına jet motoru takmışlar bizimkilerde bunu yapabilirmi idi bende evet fazlası fazlasına yapar dedim.. eğitim uçağına jet motoru yapmak zor bir şey değildir.. gidipde J20 nin F35 in motoruya kıyaslanamaz bile..
herkes akıllı konuyu tuttuğu yerden akıllılık yapıyor.. körler sağırlar birbirini ağıralr hesabı..
adam T50 kıçı kırık eğitim uçağıdan bahsediyor bir arkadaşda hürkuşa bu jet sistemi yapılabilinirmi diyor bende evet yapılır diyorum bu konuda F4 lerden ve F16 lardan tecrübemiz var diyorum.. Dİğer çok zeki şahsiyette gidiyor eğitim uçağındaki jet motoruyla F35 J20 deki jet motorunu aynı kefeye koyup kendi çapında paslaşıyor diğer elemanla..
Haklı çıkmak için nereden neyi savunucağınızı şaşırmış durumdasınız şimdi yazdığım yazıları bana alıntı yaptırıp iki sayfa daha konuyu uzattırmayın.. ben yazdıklarımın arkasındayım .. hürkuşa jet motoru bizimkiler yapar diyorum.. jetmotoru yapmak basit bir şeydir diyorum youtube girin "make your own jet engine" yazın yada bu tip şeyler yazın kendi evinde basit jet motoru yapan dolu insanlar var..
hala yok efendim jet motoru şöyle jetmotoru böyle.. jet motoru gayet basittir burda bahseilen j20lerdeki j31 lerdeki kaldıki j31 protoipdir F35 lerdeki jetmotoru değil.. basit bir jetmotoru..
Daha geçen gün izledim youtube da amerikada bir herif keyfine zevkine bisikletinin arkasına minik jet motoru takmış yapmış.. jet engine bike falan yazın çıkıyor.. 1.3 milyon kişi seyretmiş.. elalem garajında yaptığı şeyi bizim aselsan havelsan roketsan mı yapamıycak... bazen hakketten bazı insanların art niyetli olduğunu düşünmeye başlıyorum bu konularda..
şunuda belirtiyim ben bu hükümete oy vermiş biri değilim ama hükümete oy vermiyorum diye türkiyede yapılan her güzel şeyide kötülüycek biri değilim.. Bu forumda bir kesim var yapılan her güzel şeyi kötü yanından görüp baltalıyıp hakir hor görüp kendi çapında aklı sıra kendince aşalamaya kalkıyor.. ben belli birilerini suçlamıyorum şimdi haşmet üstüne alınır ben eminim haşmette vatanını çok seviyordur onuda baz almıyorum genel olarak diyorum .. Türkiye öyle çok teknolojide çok geri bir ülkede değil yapdıklarımıza girin bakın ..
dünyada sadece 4 ülkenin yapabildiği elektromanyetik silah yapdık ve test atışları çok başarılı oldu bunları bir iki tanesini yakında fırkateynlere yerleştiricez, uçak gemimiz tcg anadolu bitmek üzere, som füzeleri tsk envanterine girdi akıllı füzeler, atak helikopterinde biliyorsunuz amerikan motoru vardı onada yerli motor bitmek üzere bir iki prototip uçuyor ama daha seri üretime geçmedi , fırtına obüsümüz var çok eski o zaten ama hala dünyada en iyi görülen mobilize obüslerden biridir oda yerli tamamen ilk versiyonların yazılımı almandı şimdi geçen gün okudum oda %100 yerli yazılıma dönmüş , 8x8 arma zırhlı aracımız var yerli ,ankalar var ihalar sihalar yerli .. daha sayarım çok şey var torpidolar,füzeler .... bora12 var misal yerli sniper tüfeğimiz ordunun envanterinde..
o kadarda bu ülkeyi basit görmeyin.. Bu kadar silahı aracı yapan ülke bir eğitim uçağına emin olun çok rahat jet motorunuda yapar..
eleştiricekseniz pozitif yapıcı eleştirin.. Bir şeyler hakkında konuşurken sırf eleştirmek için konuyu çok başka yerlere çekmeyin bu eğitim uçağının jet motorunda olduğu gibi konuyu gidip j31 lere j20 lere F35 lere kaydırmayın..Bu sadece suyu bulandırmakdır..
benimde eleştirdiğim şeyler var misal altay tankı o proje bence hayatta bitmez ve hayata geçmez.. konusu burası değil uzatmak istemiyorum o yüzden.. eleştirilicekse böyle nedenli sonuçlu eleştirin..
neyse dahada uzatmak istemiyorum bu konuyu .. çünkü uzarsa iş tadsızlaşıcak..