Bir kaç gündür TL ,ve gelişmekte olan para piyasalarına bakıyorum , enflasyon oranlarına bakıyorum ortada gariplik var . Ya TL degerlenecek , yada enflasyon açıklanandan üç kat fazla olacak , şuanda TL olması gerekenden degersiz. Eger açıklanan enflasyon dogru ise.
Bundan sonra olması gereken bu treni kaçırdık , VOB da on göre short veya long açmayı düşünüyorum. Ama bizde sagolsun anadolu ajansı gibi oldugu için yayyın organları göremiyoeuz gerçek durumu.
O s-400 leri bize aldırmayacaklar , verdiğimiz para da çöpe gidecek. Adam bir tweet ile bile doları %50 yükseltebiliyor, o kadar acınası durumdayız. Kafa tutup inadına rus füzesi alabileceğimizi mi düşünüyorsunuz ?
O s-400 leri bize aldırmayacaklar , verdiğimiz para da çöpe gidecek.
3 birasına iddiaya girerim bu konuda. Temmuzda gelip ekimde sistemin aktifleşeceği söyleniyor. O tarihler geldiğinde konuya tekrar dönelim mi :mrgreen:
Şerif abi sen de başka bi otorite abiye benziyon. Altın alalım mı
Ne olacak bu seçimin sonucu? İstanbulda chp ile akp arasında oy farkı habire akp ye kayıyor, inandırıcı gelmiyor bana. Üç kağıt yaptıklarını düşünüyorum.
Geçersiz oy nasıl oluyorda geçerli hale geliyor? 2014 yılında şimdiki seçime kıyasla daha çok geçersiz oy varmış?
Galiba zorla kazanacaklar istanbulu.
Bu durumda F22'si olan ülkelerin listesini alabilir miyiz? Çünkü Avustralya, İsrail ve Japonya açıktan talip oldular F22'ye. Kaç tane satıldı? Parayı bastıran alıyor ya hani...
Basit bir eğitim uçağı mı!!! O zaman bir zahmet T50 seviyesinde bir uçağı sıfırdan tamamen kendi bünyesinde dizayn edip üretmiş ülkelerin listesini alabilir miyiz?
Bu arada Kore o kadar yatırımı sadece "basit bir eğitim uçağı" üretmek için mi yapmış? Öyleyse planlanan TA-50 ve FA-50 combat ve multirole fighter'lar ne ola ki?

F22 amerika hiç bir ülkeye satmaz..
T dediğin şey trainer yani eğitim demektir.
Logaritma yorumunda Hürkuş ile t50 yi bir tutup, Hürkuş'tan avcı uçağı olur demedi yalnız. T50 eğitim uçağının, silahlandırılmasının büyük bir iş olmadığını yazmış.
Jet eğitim uçağına silah takınca son nesil bir avcı uçak olmuyor.
Pırpırlı Hürkuş'un jet motorlu versiyonu olacak Hürjet de, hem eğitim hem hafif taarruz uçağı olarak kullanılacak.
Basit bir eğitim uçağı mı!!! O zaman bir zahmet T50 seviyesinde bir uçağı sıfırdan tamamen kendi bünyesinde dizayn edip üretmiş ülkelerin listesini alabilir miyiz?
T50 ye gelirsek muadil tabiki sayıyım kendi üretmiş olduğumuz en başda hürkuş var.
T50'nin TA50 varyasyonu "light combat aircraft", ama FA50 varyasyonu "multirole combat aircraft" olacak, yani F18'den F35'e kadar olan ucaklarla ayni klasifikasyonda, ozellikleri ayni olmasa da. Hurkus karsilastirmasi komple komedi...
T50 eğitim uçağı, hürkuş da eğitim uçağı. Bu açıdan bakarsak muadil. Hürjet örneğini bu yüzden verdim. Üstüne biraz çalışır jet motoru takarsın, jet motorlu eğitim uçağın olur. Silah takarsın adı "multirole combat aircraft" olur.
F18 ile Fa50 aynı rolde evet, R125 ile R1 de aynı rolde.
T50 eğitim uçağı, hürkuş da eğitim uçağı. Bu açıdan bakarsak muadil. Hürjet örneğini bu yüzden verdim. Üstüne biraz çalışır jet motoru takarsın, jet motorlu eğitim uçağın olur. Silah takarsın adı "multirole combat aircraft" olur.
F18 ile Fa50 aynı rolde evet, R125 ile R1 de aynı rolde.
Dur şimdi o internetten harıl harıl araştırma yapıyor okuyor bir şeyler yazıcakya illa altta kalmaması lazım :mrgreen: :mrgreen: