Sözleşme yapılmış ise; orada fiyat yazar zaten sizi etkilemez.
ÖTV indirimi ile beyazeşya mobilya aldım birkaç ay sonrasına, sözleşmede yazan tutar beni ilgilendiriyor.
10 gün önce "1 haftaya gelir " dendi. Bugün sordum hala ses yok. "Etkilenmem değil mi" dedim "hayır seni bağlamaz" dediler. Ama içime kurt düştü. ALlah'tan indirim uzatılmış.
Eminim satıcının feleği şaştı. Seninle anlaştığı fiyata dolar bazında r25 almak için 3-5inden olacak diye. Dolar fırlayınca sana o fiyata r25 getiremezdi. Ama şu an yine 535' lerde. Dahada düşmez. Bugün yarıjn alır motorunu, tahminimce. Sen bağlamaz, doğru. Fes edebilirmi, bilmem. Ama imnmişken al gülüm vergülüm, işin hallolur, diye düşünüyorum.
"hayır seni bağlamaz" diyen kişinin "ALLAH birdir" dediğinden başka sözüne inanma arkadaşım.
Kırçıllı bir konu, bilmiyorum bilen çıkar mı..
Motor bayide yok, ÖTV indiriminden yararlanmak üzere kapora verildi ve sözleşme yapıldı. Peki 31 Mart sonrası gelirse, ÖTV indirimi konusu ne olur? Durduk yere fazla para istemesinler!?
devletide faturanın kesildiği tarih ilgelendiriyor yanlız.
o kısım bizimle alakalı bir durum değil. Sözleşme detayında tüm kalemler gösterilir; vergisi vb.
Dediğim gibi kendim ötv indiriminden alışveriş yaptım henüz parayı ödemedim, eşyaları henüz teslim almadım. ÖTV indirimi sonrası sözleşme öncesinde yapıldıgı için yine aynı tutarı ödeyeceğim.
İçimi rahatlatacak bir yorum...
Yani zam da gelse, ÖTV de gelse (ki uzatıldı) sözleşmede yazan tutar geçerli değil mi?
Aynen hocam.
Sözleşmede genelde yazar:
Toplam 10bin TL
Alınan 500 TL
Kalan 9500 TL
Ödeme şekli : taksit nakit vs.
İçin rahat olsun. Sözleşme yapıldıktan sonra bir sıkıntı olmaz. Ancak sözleşmeye bak; toplam tutar değil sadece alınan kapora yazıyor ise sonrasında sözleşmeye fiyatı farklı yazma hakkı olur.
Yanlış bilgide ısrar etmeyin.
Sözleşmeler mevzuata aykırı olamaz. Bugün ÖTV'siz olarak düzenlediğin sözleşmeye konu mal, ÖTV yürürlüğe girdikten sonra teslim edilirse ÖTV doğar. Devlet ÖTV'yi sözleşmeye bakmaksızın alır. Devlet vergi konusunda özel hukuk sözleşmelerini dikkate almaz. O gün ÖTV yürürlüktedir ve ödenecektir.
Bir de olaya şu taraftan bakın: Sözleşmeyi satıcı ve alıcı kendi arasında yapar. ÖTV'yi tahsil edecek olan Devlet sözleşmeye taraf değil. Sözleşme devleti bağlamaz. Yürürlükteyse ÖTV'yi alır.