- Konu Yazar
Arkdaşlar daha önce benzer konu varsa şimdiden zamanını ayırıp okuyan herkesden özür dilerim. Sorunum şu ki, 2008 model enjeksiyonlu Hyosung um arka silindiri ateşleyen bujiyi sürekli olarak yakıyor ve motor 70 80 i de geçmiyor tek işlediği için 4 buji yaktı ortalama 10 15 dk dayanıyor herbir buji, motosiklet tamircisi arkadaşım enjektörün işeme yaptığını söyledi bu yüzden yakıt fazla geldiği için bujiyi yakıyormuş burada parça bulmak imkansız (KKTC) istanbul dan daha önce parça aldığım bir arkadaş var isim vermiyorum reklam olmasın, dün görüştüm ondan çıkma bir enjektör aldım ama onunla konuşmam sırasında bana bu motorların arka pistonu ateşleyen bujilerinin hararet sebebi ile sürekli arıza verdiğini söyledi 10 15 dk gibi kısa bir sürede bu kadar hararet yapmasına anlam veremediğim için sizlere danışmak istedim ve bu kısa sürede pistonlara zarar verme ihtimali varmıdır acaba ?30 km civarı yol yaptım o şekilde, bu arada motosikletin yağı 10 40 motul ve seviyesi tamam yeni değişim yapıldı hararet yapması için bir durum yok diye düşünüyorum