- Konu Yazar
Ben yakıttan daha çok ayarla uğraşmamak soğuk havada rahat çalıştırmak için istiyorum.
Hele bir de bunun çift weber olanı vardır ki tadindan yenmez ...abov.
Bilgine, otomekanik lise ve italyan ustamın dediğine göre, mantık olarakda, karbiratör ve enjektörlü motor arasındaki fark şöyle. Çalışma prensibinden hariç, -Enjektör her devirde en iyi uygun benzinmiktarınï püskürtür, buda düşük devirde kullanıp tassaruf etmeni engeller, ama yüksek devirde, gereğinden fazla benzin püskürtmeyerek, tassaruf sağlar. Motoun bir limiti vardır.
Karbiratörlü motor, düşük devirde ve zamanında vites değiştirmekle, motora minimum benzin soğurtarak, tassaruf edebilirsin. Ama, tam gazda kelbek tam açılıp yüksek devirlere ulaştımı, emme manifoldu, direk benzin deposundan benzini soğurarcasına karbiratördeki bütün gazï çeker. Buda yüksek devirde, karbiratörlü motorun daha hazla benzin yaktığı anlamına gelir.
Yani, düşûk devirde enjektörlü çok, karbiratörlü az yakıyor.
yüksek devirde, enjektörlü az, karbiratörlü çok benzin yakıyor.
Selamlarla...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
Motorblok patlatıcımı, muhahahaa. Yetmedi, dörtlü tak, o motoru kesin havaya uçurur.![]()
Karburatörlü moturun,
Gaz koluna abandinmiydi,emişircesine benzini depodan yiyor diyorsun yani..:cat:
Heh, arada benzin filitresi ve b3nzin pompası olmasa, vollgazda, depoden direk benzini çekebilir, hele çift veya dörtlü veber filan.
Benim motosiklet'de 50cc için şanzıman, 100cc'lik silindir bloğu ve 150cc'ye kadar kullanılabilinen karbirstör var. Firma çıkışı böyle. Kafama göre takılıyorum. 2 litreyle 100km gidiyor veya 3,8 litre full depo ile 60-70 km'de 100-120 km/h ile bitirebiliyorum.. Şanziman dağıtme hariç her türlü kullanıyorum.![]()
Şanzimani dağinik kup motur yine az benzin yir,asılsan enjektörlü moturda çok yir benzini,ne kadar ekmek o kadar kokoreç.:cherry:
Bilgine, otomekanik lise ve italyan ustamın dediğine göre, mantık olarakda, karbiratör ve enjektörlü motor arasındaki fark şöyle. Çalışma prensibinden hariç, -Enjektör her devirde en iyi uygun benzinmiktarınï püskürtür, buda düşük devirde kullanıp tassaruf etmeni engeller, ama yüksek devirde, gereğinden fazla benzin püskürtmeyerek, tassaruf sağlar. Motoun bir limiti vardır.
Karbiratörlü motor, düşük devirde ve zamanında vites değiştirmekle, motora minimum benzin soğurtarak, tassaruf edebilirsin. Ama, tam gazda kelbek tam açılıp yüksek devirlere ulaştımı, emme manifoldu, direk benzin deposundan benzini soğurarcasına karbiratördeki bütün gazï çeker. Buda yüksek devirde, karbiratörlü motorun daha hazla benzin yaktığı anlamına gelir.
Yani, düşûk devirde enjektörlü çok, karbiratörlü az yakıyor.
yüksek devirde, enjektörlü az, karbiratörlü çok benzin yakıyor.
Selamlarla...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
Motorblok patlatıcımı, muhahahaa. Yetmedi, dörtlü tak, o motoru kesin havaya uçurur.![]()
Volkan bey katılmadığım-anlayamadığım kısım düsük devir-sakin kullanım kısmı, mesela 1300kg agirliginda,150hp, 17 janta sahip 90-100km sabit hız yani düşük devir-sakin kullanimda 4.5lt yakabilecek bir karbüratörlü araç varmıdır? En basitinden gazı kapatirsin enjeksiyon cut-off yaparken karbüratör çok az da olsa yakıt gönderir mesela...
Şu cut-off injectöre eklenmiş yeni bir patça olabilirmi. EFI'nin bir elemamı.?Gaz Alt veya üst devirlerde, birden gaz vermeyi bırakınca, motor rölantiye düşene kadar injektionun silidire benzin vermesini kesip, rölantide, tekrar ideal miktarda benzin püskürtüp motoru rölantide tutması veya sabir hızlarda düşük devirde devir ve hız yükseltilmiycekse, sade motoru o devir ve hızda tutmak için benzin püskürtmesi, modern digital injektion sistemi, olabilirmi?
Tabi, gelişmiş karbiratörlerdede, yakıt tassarufu için bazı geliştirmeler var, ama son model digital sistemler kadar yakıt tassarufu sağlayamıyorlar. Zaten karbiratörden vaz geçiliyor. Dahada gelişmez bence. Karbiratör karbda kaldı, ECuU Mecu Efi mefi aldı başınï gelişiyor.![]()
Forumda karbüratör fetişistleri var. :mrgreen: