- Motosikleti
- CBR 125 R 2014
Bp den almayın. :farao:
Sebep nedir ?
Bp den almayın. :farao:
Kim uydurup yayıyor bu lafları anlamış değilim.Amerikalılar top fuel hastası, heryerde otkanı istediğin kadar yükseltmek için kadgı maddeleri satılıyor. 91'e kanma, adam bir depo 91 alıyor, sonra depoya istediği oktana ulaşmak için belli bir miktarda o katkıdsan ekliyor, istediği olktanı erlde ediyor. Benzinci 91-92-93-94-95-96-97-98-99-100-101-102-105 oktan hazırda tutacağına bir iki oktan hazır tutup yanısırada katkı satıyor. Aslında f3na değil, ama alıcı bilincli olması gerek, katgı maddeler çok uçucu ve tehlikeli.
2 yıl kadar bir holdingte çalışmıştım.
Adamlar aynı zamanda benzin pompası üretiyorlardı.
Departmanım olmadığı halde bir çok benzin istasyonunda ölçümler testler yapıyorduk.
İstasyonlarda sohbet ederken verdikleri bilgi şuydu.
"Yeraltındaki tankın dibinde öyle veya böyle tortu/pislik birikir.
Özellikle tank çok boşalmışsa doldurma sırasında tortular dipten havalanır,
yakıta karışır.
Bu nedenle tank doldurulduktan sonra bir süre dinlendirilip tortunun dibe
çökmesi beklenir."
Hani şu pislikten karbüratör tıkandı, enjektör memeleri tıkandı olayı genelde
bu tür dinlendirilmeden basılan yakıttan kaynaklanır.
Sanırım o zamanlar çalıştığım sektörden kalma alışkanlıkla olsa gerek,
ben sirkülasyonu ne az nede çok olan, orta karar benzinlikleri tercih ediyorum.
Sirkülasyonu çok olan bir istasyonda yeteri kadar tank yoksa, dinlendirme süresi
daha kısa olabilir. Eğer yeni yakıt geldiyse tortunun dibe çökmeden araca basılması
ihtimali var.
Kim uydurup yayıyor bu lafları anlamış değilim.
Oktan üniteleri arkadaşların dediği gibi farklı. Buradaki 91 (RdON) oktan, Avrupa'daki 98 (RON) oktana denk geliyor aşağı yukarı.
Tipik bir Amerikalı'nin n'aptığına gelince: Arabanın kitapçığında ne yazarsa onu uygular. Tipik olarak motor için uygun olan en düşük (ve ucuz) oktanı (87) kullanır. Genelde yüksek performanslı bazı araçlar yüksek oktanlı benzin (91) ister, o zaman da onu kullanır.
Bu arada top fuel benzinden ziyade patlayıcıdır, sıvı olması dışında benzinle çok bir alakası yoktur...
Fuel yakıt anlamına gelmiyorsa ingilizceyi senden öğrenmelerini tavsiye ederim.Top fuel dragstarlarda kullaılan bir yakıt türü ve amerikalıların çok sevdiği bir yarış türü. Değilse amerikayı senden öğrensinler. Bu konuda birileri abd'deki 91 burada 98'e denk geliyor, demiş. Sen buranın satışı yasak ve olmaması gerek RhOn 91 oktanı avrupanın Ron 98 oktana denk geliyor diyorsun. Hondanın 2019 model türkce el kitabinda hangi ülkede yazmadan en az RON 95 oktan kullanınız derken, kim ne demiş, ben yanlış sen doğru demene bir anlam veremiyorum.
Norm diye birşey kalmamışsa bu doğru bu yanlış demenin hiç bir anlamı kalmıyor. Çay kahve keyfinde muhabbet sohbetle bilg paylaşalım derken, bazen kendimi al birini dur diğerine gibi bir ortda hissediyorum. Böyle amaclılar alsın içtiğini vursun kendi kafasına.
Şunu diyeyim opet ten alinca bir tik daha kotu gidiyor ama daha uzun km ler gidiyor benzin.
Shell den alinca daha iyi gidiyor bir tik ama daha fazla yakiyor.
Sebep nedir ?
Osman emmi ne geçti aranızda?Prof. Osman* test etti onayladı.
*Ünifersite sınamasında Eksi Fizik Netiyle Fizik Bölümü Kazanmış bir prof'tur kendileri.
Hocaya kızılmaz.Osman emmi ne geçti aranızda? Seni çok kızdırmış anlaşılan.![]()